Mario Maurer 35 let


Své matce s Thajsko-čínskými kořeny se Mario narodil v jednom z vůbec nejstarších bangkokských nemocničních zařízeních, Bangkok Christian Hospital, sloužícím od roku 1949. Za jeho specifickým jménem stojí otec německého původu, Roland, jehož velikou vášní jsou italské silniční motorky a vlastně všechno, co má pod kapotou silný motor a několik rozzuřených koní. A není se čemu divit, že k tomuto sportovnímu odvětví inklinuje veskrze celá rodina. Ta v rané době vedla zavedenou firmu, provozující v oblasti thajské provincie Nakhon Nayok hned několik benzínových stanic. Z té se ale s postupujícím časem a expandujícím ekonomickým rozmachem stává zavedený distribuční podnik, zabývající se mezinárodní distribucí deodorantů a parfémů, směřujících převážně do Francie a Německa.

Svoji uměleckou kariéru startuje v šestnáctém roce života úspěšnými pokusy o předvádění módních oděvů s doplňky zavedených oděvních společností. Díky tomu a svému specificky atraktivnímu vzhledu se krátce nato stává tváří hned několika komerčních reklamních spotů, zahrnujících společnosti The Pizza Company, Honda Jazz, Pepsi, UHT Foremost a další. Filmového debutu se dočkává v roce 2007 díky hlavní roli homosexuálního mladíka v úspěšném romantickém snímku The Love Of Siam (2007), kterým si vysluhuje stálý přísun filmových a televizních projektů. A to i přes fakt, že samotné herectví nebylo nikdy jeho velkou vášní. Vlastně se k němu dostal čirou náhodou, když se seznámil s filmovým režisérem Chukiat Sakveerakul (13 Beloved (2006), The Love Of Siam (2007), Grean Fictions (2013)) jehož profesionálnímu úsudku, jak sám říká, zcela důvěřuje. Po vítězství v několika prestižních anketách a o nejlepšího herce a nejlepšího nového herce se ve vedlejších úlohách objevuje v hudebním snímku Step Up 2 (2008).

S narůstající popularitou nemá Mario o filmové a televizní projekty žádnou nouzi. Rok 2008 s sebou přináší komerčně úspěšné snímky Friend (2008) a romantický povídkový snímek 4 Romance (2008). V roce 2010 to jsou snímky First Love (2010), The Dog (2010) a komediálně laděný sci-fi snímek Saranair Siblor (2010). Mario se věnuje dokonce i zpěvu. Tvoří součást hudebního pětičlenného chlapeckého spolku 4+1 Channel 3 Superstar, s nímž úspěšně zdolává jednu hudební hitparádu za druhou. Úspěch zaznamenává i s ponurým snímkem Bangkok Kung Fu (2011), v němž se prolíná syrová realita mladých, sociálně nezabezpečených lidí s kriminalitou, prostitucí a konstantním porušováním zákonných opatření. A pokud se Mario zrovna nevěnuje natáčení filmových snímků, reklamních spotů a hudebních videoklipů, jezdí na své motorce nebo zrovna předvádí módní kolekce nejrůznějších módních návrhářů a tvoří titulní stránky magazínů jako Postcard, Volume, FreeView, Lips, Gmstyle, Cleo a dalších. V roce 2012 ztvárňuje sebevědomého mladíka výchovu zanedbávajících rodičů ve snímku My True Friend (2012). Objevuje se ve snímcích Rak Sud Teen (2012), Magic Suddenly It's Magic (2012), aby se pro rok 2013 stal jedním z vůbec nejobsazovanějších mladých herců současné thajské kinematografie.

25. 9. 2013 vydává Mario svůj vlastní pánský parfém Perfume: Mario Maurer for Men.


4.12.1988
Bangkok, Thajsko
Mario Maurer csfd

Khun Pan 3AI Love YouSix Characters77 HeartwarmingsLow SeasonKhun Phaen BeginsSaranae Love YouSook-San-Wan-Glub-BaanJan Dara PachimmabotPee MakJan Dara PathommabotLove on That DayMueng Gu Phuean Kan Jon Wan TaiRak Sud TeenSuddenly It's MagicBangkok Kung FuU Mong Pa MeungChua fah din salaiSaranae SiblorSaranae hen phiSing Lek Lek Thee Riak Wa… RukBuppah Rahtree 3.1Buppah Rahtree 3.2: Rahtree's RevengeFraynchip: Ter Gap ChanFun waan aai joopRak haeng SiamRoyal DoctorBad RomeoThong Ake Mor Yah Tah ChaloangThong EK: The Herbal MasterSong Huajai Nee Puea TurRoy Fun Tawan DuerdRoy Rak Hak Liam Tawan


Aktualizace osobnostního profilu Mario Maurer: 24.10. 2023 07:02