Giuliana de Sio 67 let


Giuliana de Sio se narodila 2.dubna 1957 v italském Salernu. V dětství a dospívání bydlela a studovala v Cava de' Tirreni. Rodiče se rozvedli když jí bylo 13 let. Otec byl právník a matka se po té znovu vdala za lékaře. Toho Giuliana považovala za svého pravého otce. Její první divadelní vystoupení bylo v pěti letech v zábavné show ve Verdiho divadle v Salernu.

Než se proslavila počátkem osmdesátých let minulého století na filmovém plátně, objevovala se v klasickém divadelním repertoáru římských divadel. Po té se stává již známou i na filmovém plátně a to zejména díky snímkům SCIOPEN (1982 – jako Marta Vitale, hlavní role Michele Placido), SCUSATE IL RITARDO (1983 – jako Anna ve snímku Massima Trisiho) a CHIARA E LO SCULO- Biliárový šampión (1982 a hlavní role saxofonistky Chiary - Kláry). Tento snímek se dočkal i pokračování a opět s Francescem Nutim, který tentokrát převzal i režisérskou taktovku od Maurizia Ponziho. Snímek vstupuje do kin roku 1985 pod názvem CASABLANCA, CASABLANCA.

Giuliana se dále zahrála zatím přibližně v padesáti filmech. Připomeňme 100 DNÍ V PALERMU (1984 - jako Emmanuala Setti Carraro), CATTIVA (1991 – jako Emilia), ITALIANI (1996 – jako Margherita ), A LUCI SPENTE (2004 – jako Elena Monti), nebo nově UN CONSOLE ITALIANO (2011 – jako Giovanna Bruno). Giuliana je také jednou z hlavních představitelek historického dramatu GLI AMICI DI GESU – MARIA MADDALENA (2000) s Marií Graziou Cucinottou v roli Marie. Giulina se objevuje i ve známých televizních seriálech a to zejména v roli krásné Giulie Antinari, ženy z bohaté rodiny, prožívající citový vztah k policejnímu komisaři Cattanimu (Michele Placido) v úspěšném „mafiánském“ seriálu CHOBOTNICE 3 (1987). Dalším seriálem je například IL PECCATO E LA VERGOGNA – Hříchy a svědomí (2010).

Giulina de Sio byla zatím 5x nominována na Stříbrnou stuhu (ocenění italského národního svazu filmových novinářů) a 1x se nominace proměnila v roce 1983 v ocenění (nejlepší herečka ve filmu CHIARA E LO SCULO). 2x byla nominována na italský Zlatý Glóbus a v roce 1983 ho také obdržela. 2x získala ocenění David di Donatello Awards jako nejlepší herečka, v roce 1992 za roli nervově zhroucené Emílie podstupující nové léčebné metody mladého lékaře ve filmu CATTIVA a v roce 1983 za roli Chiary ve filmu CHIARA E LO SCULO. Roku 2004 obdržela Giuliana „Platinum Award for Cinematic Excell“ na Viareggio Europa Cinema.


2.4.1957
Cava dei Tirreni, Itálie
Giuliana de Sio csfd

Buon LavoroLa verità, vi spiego, sull'amoreRodolfo Valentino - La leggendaCi vediamo a casaVorrei vederti ballareItalský konzulCrimini: Il bambino e la befanaA luci spenteTi voglio bene EugenioGli amici di Gesù - Maria MaddalenaPeccato mortaleBesame muchoČerný andělCon rabbia e con amoreItalianiLa vera vita di Antonio H.Donne sottotettoCattivaFeu sur le candidatCo když to zjistí Gargiulo?I picariObyčejné náhodyJen aby to byla holčičkaCasablanca, Casablanca100 dní v PalermuSrdceUno scandalo perbeneBiliárový šampiónSciopènScusate il ritardoRitratto di donna distesaHedda GablerRue du Pied de GrueZdravý nemocnýAmore pensaci tuIl bello delle donne... alcuni anni dopoFurore: Il vento della speranzaNon smettere di sognareHříchy a svědomíMogli a pezziCaterina e le sue figlieIl bello delle donneDer KapitänChobotniceDramma d'amoreFrancesco Nuti... e vengo da lontanoMaurizio Costanzo Show


Aktualizace osobnostního profilu Giuliana de Sio: 4.4. 2024 00:36