Remo Girone 75 let


Tajuplný výraz se spoustou otázek a vždy solidní vystupování před kamerou i za ní. To je Remo Girone. Narozen 1.prosince 1948 v Asmaře, hlavním měste afrického státu Eritrea. Tento rok se do dějin této země zapsal jako revoluční a mnoho italských osadníků, včetně Remových rodičů, musilo ze státu prchnout zpět do Itálie, která zde necelých šedesát let do roku 1947 držela ekonomické i politické otěže coby ve své kolonii. Necelý půlroční Remo tak prožije dramatický návrat do své skutečné vlasti a v Říme jeho otec, obchodník, zůstává i s rodinou.

Filmová kariéra třiadvacetiletého mladíka se naplno rozjíždí rokem 1972, kdy nabídku na první velkou roli dostává od známého maďarského autora Miklóse Jancsá ve snímku ROMA RIVUOLE CESARE. O dva roky později se projekt s pozitivní kritikou promítá. Tím se započíná dráha Gironeho, coby skvělého filmového herce s velkým charismatem. Prochází dalšími dvěma snímky až konečně přichází vytoužená první hlavní role v tv filmu RACEK od zbožňovaného Čechova. V roce 1978 je obsazen do vedlejší role ve slavném kriminálním dramatu CORLEONE, kde se setkává s Giulianem Gemmou, Michelem Placidem, pozdějším dobrým kamarádem a krásnou Claudiou Cardinale. Snímek režiséra Squitieriho sklízí pro svou realističnost ovace u mnohých kritiků i širší věřejnosti.

Remo hraje dále ještě v několika tv filmech a mnohých divadelních hrách, když přichází role jeho života v roce 1984 v dnes již kultovním krimiseriálu CHOBOTNICE. Zde sehrává úlohu chladnokrevného taktizujícího zabijáka, který se vetře do přízně mocných lidí, z kterých posléze udělá své další oběti a dostává se až k moci velkého rodinného klanu, větve Mafie. Seriál pokračuje s úspěchem až do roku 1992, kdy od společného stolu odcházejí původní autoři i herci a ty nahrazují již méně úspěšní lidé s dalšími čtyřmi sériemi do roku 1999. Remo Girone samozřejmě nevěnuje všechnu pozornost stále jen seriálu, ale točí další snímky i mezinárodní francouzské či americké produkce a dokonce i autorsky spolupracuje na některých divadelních scénách po Itálii.

V devadesátých letech se dostane k nemalým rolím v dobrodružných tv filmech BÍLÝ SLON a seriáloví PIRÁTI, kde představuje krutého královského vojáka, jehož fanatická dcera se mstí dvěma bratrům, kteří ji kdysi "zabili". Od konce devadesátých let se tento znamenitý italský herec spíše stáhl do ústranní a sehrál v novém tisíciletí jen několik málo vedlejších rolí ve velkorozpočtových filmech. Však za smrtícího Gaietana Carridiho si zaslouží navždy vysoký piedestál v síni slávy. Díky, Remo.


1.12.1948
Asmara, Eritrea
Remo Girone csfd

Equalizer 3: Poslední kapitolaLupo BiancoMoje jméno je VendettaIl diritto alla felicitàIl Cinema non si fermaAll You Ever Wished ForLe Mans '66Ma cosa ci dice il cervelloPortreti i PambaruarShades of TruthÉterHlas z kameneLa ragazza dei miei sogniInfernetLa sindrome di AntonioMothersPod rouškou nociUtima fermata: Roma - vita e morte di Alcide de GasperiIl bacio azzurroTisíc mil s láskouMajkl DžeksnBenvenuto Presidente!Roche papier ciseauxMarie z NazaretuMalý klenotSlužebnice božíAli, LeMisstakeIl Sole neroNesahejte na sekeru (Vévodkyně z Langeais)Peopling the Palaces at Venaria RealeQuijotePersona non grataL'eretico - Un gesto di coraggioZpáteční cestaNebePer amoreSurface de réparation, LaSa mère, la puteSeconda ombra, LaL'amore oltre la vitaLi chiamarono... briganti!Morte di una ragazza perbeneBílý slonGiochi d'equilibrioNoční taxiMarkýzaLa signora della cittàPrincezna Fantaghiró 5LauraMorte di una stregaServo d'amoreČervený kolibříkDietro la pianuraL'angelo con la pistolaMezzaestateZ noci do svítáníCafe EuropaDiceria dell'untoreLe Voyage du Capitaine Fracasse


Aktualizace osobnostního profilu Remo Girone: 30.10. 2023 23:53