Lucy Gordon (1980 - 2009)


Byla britská herečka a modelka. V roce 1997 se stala tváří CoverGirl a první filmové role se dočkala v roce 2001 ve snímku PERFUME, následovaly štěky ve SPIDER-MAN 3, SERENDIPITY, či THE FOUR FEATHERS. Mezi nejznámější role Lucy Gordon patří ztvárnění krásné Jane Birkin v autobiografii SERGE GAINSBOURG z roku 2009. Bohužel se tato mladá modelka a herečka nedočkala premiéry, 20.5.2009 byla nalezena oběšena ve svém pařížském bytě, spáchala sebevraždu.

Po takovém úspěchu ve světě modelingu byla jen otázka času, kdy přijde nabídka od filmu. Lucy Gordon debutovala ve snímku PERFUME (2001), dále se objevila například po boku Heatha Ledgera v THE FOUR FEATHERS nebo v roli Jennifer Dugan ve SPIDER-MAN 3. Nejvýznamnější roli dostala v roce 2009 v autobiografii SERGE GAINSBOURG, zde si zahrála postavu krásné Jane Birkin a vedla si více než dobře. Premiéra tohoto snímku proběhla na festivalu v Cannes, kterého se bohužel již Lucy Gordon nezúčastnila. 20.5., dva dny před svými 29. narozeninami, byla nalezena oběšena ve svém pařížském bytě. Režisér Joann Sfar s producenty Marcem du Pontavice a Didierem Lupferem prohlásili, že film je hodně dlužen její šlechetnosti, vlídnosti a ohromnému nadání.

20.5.2009 jí našel francouzský kameraman Jérôme Alméras oběšenou v jejím bytě v Paříži. Zanechala po sobě dva dopisy na rozloučenou, v jednom odkazovala svůj majetek a druhý byl určen rodičům. Dlouho se spekulovalo, co bylo důvodem sebevraždy, objevovaly se názory, že byla neštastně zamilovaná právě do Jérôme Almara nebo že byla hluboce zasažena sebevraždou svého blízkého kamaráda...důvod se neví. Její majetek byl dle závěti rozdělen mezi rodiče, Almara, přátele a sestru.


22.5.1980
England, Velká Británie
20.5.2009
Paříž, Île de France, Francie
Lucy Gordon csfd

Serge Gainsbourg: Heroický životCinémanFrostSerialSpider-Man 3Erasmus 2Čtyři pírka: Zkouška ctiLásce na stopěParfémStella


Aktualizace osobnostního profilu Lucy Gordon: 10.11. 2023 10:48