Bas Rutten 59 let


Sebastiaan Rutten je jednou z žijících legend MMA (mixed martial arts). Poté, co se přestal věnovat zápasům, ukotvil v televizi, též jako trenér a občasný herec, v čemž zatím podstatně nevynikl. Ale proberme vše postupně a vraťme se k Basovým začátkům.

Roku 1998 přešel do UFC (Ultimate Fighting Championship) a získla titul The UFC Heavyweight Champion. Poté se ale dostavily vleklé zdravotní potíže okolo vykloubeného kolena a roztrženého bicepsu. V roce 2006 se pak Bas vrátil na jeden poslední zápas v rámci UFC, kdy porazil Rubena Villareala technickým KO již v prvním kole. Od té doby je v zápasnickém důchodu. Do MMA přinesl dvě nezapomenutelné věci – tzv. „liver shot“, což je ničivý úder směřovaný na pravou dolní část hrudního koše do oblasti jater, a „Rutten jump“, výskok, kterým slavil vítězství a na malý okamžik visel ve vzduchu v roštěpu se zaťatými pěstmi.

Bojovník s přezdívkou El Guapo (Pohledný) pak začal projevovat svůj smysl pro humor a komentátorské a didaktické schopnosti. Stal se nejoblíbenějším komentátorem soutěže Pride Fighting Championship, která byla v době svého působení nejsledovanější a nejtvrdší odnoží MMA a vytvořila jednoho z nejobdivovanějších a nejobávanějších bojovníků dneška, Fedora Emelianenka. Bas Rutten také vytvořil instruktážní video, které radí jak se chovat, respektive jak bojovat, při pouličním souboji nebo hospodské rvačce. S UFC šampionem Randy Couturem působí v tréninkovém zařízení Legends MMA.

Velmi sledovanou událostí, na níž se podílel i Bas, byl vstup pouličního bojovníka Kimba Slice do profesionálního ringu. Bas Rutten ho učil zásadám ultimátního zápasu a evidentně byl dobrým lektorem, jelikož Kimbo vyšel ze svého prvního UFC duelu vítězně.


24.2.1965
Tilburg, Noord-Holland, Nizozemsko
Bas Rutten csfd

The Furry FortuneT BirdThe Manson Brothers Midnight Zombie MassacreThe River ThiefPolicajt ze sámošky 2Mercy RuleProfesor v ringuOšetřovatelHříšníci a svatíPolicajt ze sámoškyBacklashVault, TheEliminator, TheShadow FuryShadow of the DragonKevin si počkáLiv a MaddieLights OutIFL: International Fight LeagueDva z QueensuSvoboda nade všeMartial Law - Stav ohroženíBas Rutten - The Most Brutal Kickboxer in PancrasePancrase Hybrid HistoryStallone: Frank, That IsUFC 25 Years in ShortThe Hurt BusinessOnce I Was a ChampionPotentModern WarriorsThe Smashing MachineKingdom of Ultimate Power, TheThe Playboy Morning ShowInside MMABojová akademie


Aktualizace osobnostního profilu Bas Rutten: 2.11. 2023 17:35