David Lee Smith 60 let


Americký herec David Lee Smith se narodil a své dětství prožil v americkém velkoměstě Birminghamu (největší město Alabamy). Svoji střední školu ovšem absolvoval až ve vzdáleném Oregonu. Následné vysokoškolské studium strávil jak v rodné Alabamě, kde vystudoval University of Alabama, tak rovněž v Texasu, kde pro změnu studoval na Southern Methodist University a získal zde titul MFA (obdoba českého titulu MgA. - magistr umění).

Na svojí první filmovou roli si počkal až do svých 36 let, kdy se objevil ve filmu Klub rváčů v postavě Waltera. Jednalo se o drobnou roli a David poté opět pokračoval především jako seriálový herec - ve filmech se objevoval velmi sporadicky. Jeho nejznámějším a je možné říci i dosavadním vrcholem kariéry byla hlavní role v povedeném sci-fi filmu The Man from Earth v roce 2007. V tomto filmu si zahrál záhadnou postavu vědce/14 tis. let starého kromaňonce. Bohužel i po tomto filmu David na velký zlom ve své herecké kariéře stále čeká.

Naposledy jsme měli možnost vidět Davida jako seržanta Ricky Stetlera v seriálu CSI: Miami.


8.9.1963
Birmingham, Alabama, USA
David Lee Smith csfd

LandfillMankA Walk with GraceMezi světyThe Man from Earth: HoloceneSick PeopleCrimson WinterJanie JonesVýhled odsudPozemšťanZodiacVzpomínámeTruchlivé dědictvíDlouhá cestaPodivná tajemstvíKlub rváčůPolibky a objetíHavaj 5-0Kriminálka MiamiDům loutekKriminálka Las VegasLike FamilyManipulátorJAG


Aktualizace osobnostního profilu David Lee Smith: 17.11. 2023 12:42