Henry Cavill 40 let


Henry William Dalgliesh Cavill vyrůstal v Jersey, na malém ostrově mezi Anglií a Francií. Má čtyři batry, jeho vysněnou rolí je Alexandr Veliký, má rád rugby, které ale kvůli zranění už nehraje a zajímá se o egyptologii. Chodil na internátní školu (Stowe Schoole), kde si zahrál v mnoha hrách.

I přesto jsme ho mohli vidět v několika velmi známých filmech. V HRABĚ MONTE CRISTO si zahrál Alberta Mondegu, v TRISTANOVI A ISOLDĚ pak Melota a v HVĚZDNÉM PRACHU ztělesnil Humphreyho, nápadníka krásné Victorie (Sienna Miller).

V současné době je znám především svou rolí v historickém seriálu TUDOROVCI, kde představuje Charlese Brandona, vévodu ze Suffolku, přítele samotného krále Jindřicha, k jehož nelibosti se ožení s jeho sestrou, princeznou Markétou. V roce 2009 pracuje na filmu WHATEVER WORKS, romantické komedii Woodyho Allena a byl také vybrán pro roli ve fantasy filmu WAR OF THE GODS režiséra Tarsema Singha. Film je zatím převážně ve fázi plánování a Cavill je prvním a zatím jediným hercem, který byl do filmu obsazen.


5.5.1983
Jersey, Normanské ostrovy, Velká Británie
Henry Cavill csfd

Argylle: Tajný agentHighlanderThe Ministry of Ungentlemanly WarfareBlack AdamEnola Holmesová 2Liga spravedlnosti Zacka SnyderaEnola HolmesováMission: Impossible - FalloutNoční lovecLiga spravedlnostiSand CastleBatman v Superman: Úsvit spravedlnostiKrycí jméno U.N.C.L.E.Muž z oceliS ledovým klidemVálka BohůKrvavý potokUžívej si, co to jdeHvězdný prachRed Riding HoodTristan a IsoldaHellraiser: Pekelný světHrad bude můjHrabě Monte CristoPřípady inspektora Lynleyho: Vražda podle osnovSbohem, pane profesoreLagunaZaklínačTudorovciVraždy v MidsomeruJak vznikal Zaklínač: Třetí řadaSupermocní: Příběh DCJak vznikal Zaklínač: Druhá řada


Aktualizace osobnostního profilu Henry Cavill: 30.10. 2023 21:13