Ed Begley Jr. 74 let


Edward James "Ed" Begley Jr. je americký herec a ekolog. Begley je možná nejznámější díky roli stážisty Dr. Victora Ehrlicha v televizním seriálu St. Elsewhere, který mu získal šest po sobě jdoucích Emmy Awards a nominaci na Zlatý glóbus. Spolu s manželkou Rachelle Carson uváděl reality show o zeleném bydlení s názvem Living with Ed (2007–2010).

Svou první manželku Ingrid Taylor si vzal 31. 10. 1976 a mají spolu dceru Amandu Begley (nar. 1977), a syna Nicholase Taylora Begley (nar. 1979). Ed a Ingrid se rozvedli v říjnu 1989. Poté v srpnu roku 2000 se oženil v Las Vegas se svou současnou manželkou Rachelle Carson. Mají spolu dceru Hayden.

Podle televizního programu Bio Channel Celebrity Close Calls, Begley téměř zemřel v roce 1972, poté, co byl několikrát bodnut při přepadení pouličním gangem. Jeho útočníci byli teenageři, kteří byli později zadrženi policií.

Begley Jr. je známou tváří z mnoha televizních seriálů či filmů – za zmínku stojí například seriál Winnetka Road nebo Star Trek: Voyager, z filmů pak Nové sčítání hlasů (2008), Naostro (1979) nebo Hraje skupina Spinal Tap (1984).


16.9.1949
Los Angeles, California, USA
Ed Begley Jr. csfd

Strange DarlingAmsterdamReboot CampBixlerova škola pro očko si voláSvatební radostiDámský klubJak si udělat miminkoLuckyThe Summerland ProjectImperfectionsKrotitelé duchůMascotsSprávná partaIn SecurityMuhammad Ali: Největší soubojMaking ChangeBrave New WorldCo ty jsi za číslo?Sammyho dobrodružství 3D21 and a Wake-UpBalancing the BooksGeorgia O'KeeffeováHe's Such a GirlTripping ForwardUžívej si, co to jdeCesta na Měsíc 3DHledá se AmandaNext of KinNové sčítání hlasůTravička zelenáHard FourJediná dlouhá nocWalk the TalkNašli mě našiNominace na OscaraPittsburghStarší synMedvědí přízrakTajemná posedlostWelcome to CaliforniaAmeričanBack by MidnightBathroom BoyFrancis HamperHair HighŽivot v Liberty StreetNekonečná pařbaNet GamesVichřiceVálečné příběhyAuto Focus - Muži uprostřed svého kruhuBroukAntraxDeník sexuálních obětíHolka jako luskHoundedHomicide: The MovieNejlepší showI'm Losing YouMurder She Purred: A Mrs. Murphy Mystery


Aktualizace osobnostního profilu Ed Begley Jr.: 10.11. 2023 20:19