Brion James (1945 - 1999)


Tento americký herec se narodil 20. února 1945. Ve filmech ztvárňoval především záporné postavy, i když nějaká kladná role by se v jeho filmografii také našla, jako například partner Rutgera Hauera ve filmu DRAHOCENNÝ NÁLEZ. S Rutgerem Hauerem si zahrál hned několikrát. Kromě zmiňovaného Drahocenného nálezu také ve filmech BLADE RUNNER a MASO A KREV.

V případě filmu NA DOSTŘEL nemůžeme hovořit o úplně záporné roli. I když jde od samého začátku po krku Bruce Willisovi, nakonec je to právě on, kdo uzná, že udělal chybu. Velmi často se objevoval také v různých seriálech. Mezi nejznámější, ve kterých hostoval patří PŘÍBĚHY ZE ZÁHROBÍ, ODPADLÍK a WALKER, TEXAS RANGER. Brion James zemřel 7. srpna 1999. Filmový svět tím přišel o jednoho z nejznámějších představitelů záporných rolí.


20.2.1945
Beaumont, California, USA
7.8.1999
Malibu, California, USA
Brion James csfd

Phoenix PointKrál je živNebezpečná operátorkaSbohem, má láskoArtušův mečDirt MerchantFoolishMěsíc lovuNepřítel mého nepříteleSpiknutíA Place Called TruthBlack Sea 213Border to BorderBrownovo RequiemDeadly RansomHeistJekyll IslandJoseph's GiftKai Rabe gegen die VatikankillerMuži v bílémThe Thief & the StripperV zajetí vlnMarco Polo: Haperek Ha'aharonPodsvětí hudbyPátý elementSnide and PrejudiceStudený jako kámen 2The Killing JarThe Setting SonAmerican StraysBilly Lone BearBombaDrahocenný nálezEvil ObsessionLovec přízrakůCesta na smrtCyberjackOcelové pekloSkica smrti 2Spit FireŠpatná společnostArt Deco DetectiveHong Kong '97Noční jezdec 2010PlavčíkPterodactyl Woman from Beverly HillsSavage LandScanner: PolicajtSmrtící iluzeSoft Kill, TheSpolečníkTrestanec F.T.W.Vraždy v RadiolanduBestieDrtič mozkůKřehké obětiNa dostřelRio DiabloUkryt v časeZúčtování


Aktualizace osobnostního profilu Brion James: 13.11. 2023 16:05