Dana Ashbrook 56 let


Dana Vernon Ashbrook je americký filmový a televizní herec, kterého můžeme znát zejména jako Bobbyho Briggse z amerického televizního seriálu Městečko Twin Peaks. Narodil se ve znamení Blíženců v kalifornském městě San Diego, ale vyrůstal společně se svou rodinou v kalifornských městech Spring Valley, El Cajon a La Mesa.

V roce 1985 úspěšně absolvoval střední školu Monte Vista ve Spring Valley a poté studoval herectví u Harryho Mastrogeorge. Ale ještě předtím si v jedenácti letech zahrál svůj filmový debut v hororovém komediálním muzikálu „Attack of the Killer Tomatoes!“, kde si zahrál chlapce na lodi. Poté hrál řadu vedlejších rolí zejména v amerických hororech, z nichž si připomeňme postavu Toma Essexe ve filmu Návrat oživlých mrtvol 2 a také postavu Tonyho ve snímku Voskové muzeum.

V roce 1990 přišla jeho životní role v televizním seriálu Městečko Twin Peaks, kde si zahrál bývalého přítele zesnulé Laury Palmerové. O dva roky později si zahrál v prequelu tohoto seriálu v celovečerním filmu s názvem Twin Peaks. O pětadvacet let později si zahrál v další sérii tohoto úspěšného seriálu, ale místo studenta zde hraje policejního důstojníka.

Dana měří 183 centimetrů. V devadesátých letech randil s americkou herečkou Marisou Tomei, se kterou se rozešel v roce 1999. V roce 2015 se oženil s americkou herečkou Kate Rogal na privátním ceremoniálu v pensylvánském městě Pittsburgh.


24.5.1967
San Diego, California, USA
Dana Ashbrook csfd

Please Baby PleaseMinor PremiseIce Cream in the CupboardGetting GraceKensho at the BedfellowRestraintHitler's FollyLate PhasesSázím na sex: Vítěz bere všeTwin Peaks: The Missing PiecesThe Aggression ScaleAndělé nikdy nespíPython 2The Last Place on EarthPuzzledÚnik z AlcatrazuBlink of an EyeComfortably NumbT.A.J.U.P.L.N.Ý. světCityscrapes: Los AngelesGolden GateDesperate Journey: The Allison Wilcox StoryBonnie & Clyde: Pravdivý příběhTwin Peaks: ohni se mnou pojďMůj táta je duchPřítelkyně z peklaWillies, TheRuce pryč od mé dcerySlunce, úsvit a upířiNávrat oživlých mrtvol 2Voskové muzeumNenasytnáDoktořiMěstečko Twin PeaksPolicie ChicagoVražedné MiamiAgentura JasnoHostagesSpravedlnost v krviVe službách FBIHavárieVražedný souboj


Aktualizace osobnostního profilu Dana Ashbrook: 4.3. 2024 21:26