Gil Birmingham 70 let


Gil Birmingham se narodil 13.července 1966 v San Antoniu ve státě Texas. Když byl malý, tak se s rodinou často stěhoval, protože jeho tatínek působil v armádě. Nakonec zakotvili v Kalifornii, tu pokládá za svůj domov. Je nejstarší z pěti dětí. Již v 10 letech vzal do ruky první kytaru a učil se hrát. Později cestoval po zemi a hrál s různými kapelami. Inspirací mu byl například Jimi Hendrix nebo Eric Clapton. Vystudoval univerzitu Jižní Kalifornie, poté se měl věnovat oboru petrochemie. Ovšem jednoho dne se objevil v hudebním klipu zpěvačky Diany Ross a uchvátil ho film.

Úplně nejznámější role Gila Birminghama, aspoň co se týče mladšího publika, je postava Billyho Blacka v upírské romanci STMÍVÁNÍ. Pravděpodobně by se mohl objevit i v dalších pokračováních této ságy autorky Stephenie Meyerové.

Kromě herectví se také angažuje jako dabér. Jeho hlas můžeme slyšet například v seriálu THE WILD THORNBERRYS, nebo filmu TUROK: SON OF STONE.


13.7.1953
San Antonio, Texas, USA
Gil Birmingham csfd

Wind River: RisingDcera divočinyCosmic RadioSvatá JudyThe Boxcar Children: Surprise IslandVesmír mezi námiWind RiverTe AtaZa každou cenuŠampioni lakrosuCalifornia IndianRangoShouting SecretsTwilight sága: Rozbřesk - 1. částHnízdo neřestiTwilight sága: ZatměníTwilight sága: Nový měsícStmíváníTurok: Son of StoneCesta lásky a nadějeNa konci světaDobrák Ben: Černé zlatoOsamělý strážceStrážce snůDobrák BenRudé kůžeLaňkaJaguárDům IIYellowstoneMozaika lžíVe jménu nebesAnimal KingdomNámořní vyšetřovací služba L. A.Siréna


Aktualizace osobnostního profilu Gil Birmingham: 11.11. 2023 00:17