Maciej Stuhr 48 let


Maciej Stuhr je synem známého herce a režiséra Jerzyho Stuhra. I přesto ho ale herectví příliš nezajímalo, i přesto že už za sebou pár rolí měl (debutoval rolí Piotrka v televizním filmu DEKALOG X) chtěl studovat psychologii, kterou také roku 1999 úspěšně vystudoval na Uniwersytetu Jagiellońském. Při studiu psychologie jej ale herectví přeci jen zlákalo a ihned po jeho dokončení nastoupil na PWST v Krakově, obor herectví. Rok po jejím dokončení (dokončil 2003) se stal hercem v divadle Teatr Dramatyczny v Krakově, kde působil až do roku 2008. Poté přešel do divadla Nowy Teatr ve Varšavě, kde působí dodnes.

Kabaret Po Żarcie, jehož je spoluzakladatelem získal ještě v době jeho studií psychologie dva roky po sobě (96 a 97) první cenu na festivalu PaKA-Przegląd Kabaretów Amatorskich (Přehled amatérských kabaretů). Maciej byl také dvakrát nominován na cenu Orzel, polskou obdobu například Českého lva, za nejlepší vedlejší roli (2002-PŘEDJAŘÍ) a nejlepší hlavní mužská role (2009-33 SCENY Z ZYCIA).

V roce 2006 společně se Sophií Marceau prováděl galavečerem Evropských filmových cen ve Varšavě. Je ženatý s herečkou a modelkou Samantou Janas a v roce 2000 se jejich rodina rozrostla o dceru Matyldu.


23.6.1975
Kraków, Województwo małopolskie, Polsko
Maciej Stuhr csfd

Fuks 2HraniceFucking BornholmNávratĆmyBad BoyMístnost sebevrahů. HaterNa bank się udaPlaneta nezadaných 3PolitykaJuliuszPlaneta nezadaných 2Planeta nezadanýchRudý kapitánExcentriciJak uratować mamęNoc plná zázraků 2(A)pollonia(Ne)potřebuju chlapaObčanWalesa: člověk nadějeDopraváciDozvukyŠtvaniceBoska!DaasKonfidentNoc plná zázrakůMistyfikacjaŚluby panieńskieOperace Dunaj33 sceny z życiaJahodové vínoPrůvodTestosteronFrancuski numerFundacjaSolidarita, solidaritaSvatbaPočasí na zítraWszyscy swieciPoranek kojotaPředjaříChlapi nepláčouFuksKrugerandyO dwóch takich, co nic nie ukradliMilostné příběhyEnfants du vent, LesV.I.P.UčitelMój agentSzadź


Aktualizace osobnostního profilu Maciej Stuhr: 1.11. 2023 12:40