Martin Sobotka 53 let


Herec Martin Sobotka je známý především z dabingu, jemuž se věnuje již od dětství. Od raného věku se ostatně pohyboval v zákulisí Národního divadla, kde jeho matka byla sólistkou baletu. Zkušenosti z dětského dabingu přivedly Martina Sobotku ke studiím na Státní konzervatoři v Praze, kde v roce 1991 absolvoval hudebně-dramatický obor. Již za studií získal i zkušenosti před kamerou, ve filmu PROČ? (1987) vytvořil sourozeneckou dvojici s Jiřím Langmajerem, později se mihnul i v životopisném titulu ČLOVĚK PROTI ZKÁZE (1989).

Těžiště práce Martina Sobotky spočívá především v dabingu, kde se uplatnil poprvé již v roce 1978. Jeho hlas mohli diváci slýchat především v seriálech, v BEVERLY HILLS (1993-2004) namluvil postavu Davida Silvera, účinkoval také v řadě dalších úspěšných projektů (WALKER TEXAS RANGER; ČERVENÝ TRPASLÍK; 24 HODIN; TAGGART), pro různé televizní stanice namluvil také desítky filmů, častěji daboval například Adama Sandlera, Ethana Hawka nebo Michaela Keatona.

Jako divadelní herec je Martin Sobotka od konce devadesátých let na volné noze, spolupracuje s několika pražskými scénami, účinkoval například v několika muzikálech v Hudebním divadle v Karlíně (Producenti), Divadle Kalich (Tajemství) nebo Divadle Blaník (Pokrevní bratři). Hraje také v Divadelním spolku Háta (Na správné adrese). Po dlouhých letech se znovu objevil také před filmovou kamerou, i když jen v menší roli (KVASKA, 2006).


28.11.1970
Praha, Československo
Martin Sobotka csfd

Prázdniny s BroučkemMazel a tajemství lesaNárodní třídaDůvěrný nepřítelSmrť ministraKvaskaKameňák 2Paní MlhaZimní vílaO modrém ptáčkuJak vyléčit JežibabuKouzelný bolehojCesta do pekla a zpátkyPohádka o lidech a Boží lékárněRabín a jeho GolemNoční moraPozor na KozorohaDick WhittingtonVítr na konci létaČlověk proti zkázeDotykyProč?RumburakEinstein - Případy nesnesitelného géniaPod hladinouPoslední oběťPůlnoční zpověď1. MISEO mě se nebojDvojka na zabitíHlava MedúzyOchráncePoldaModrý kódKrejzoviLinkaOhnivý kuře


Aktualizace osobnostního profilu Martin Sobotka: 22.3. 2024 19:34