Swoosie Kurtz 79 let


Swoosie Kurtz se narodila 6. září 1944 v městě Omaha v Nebrasce, USA. Své křestní jméno získala podle letadla, v němž její otec za války létal. Po absolvování University of Southern California (USC) studovala herectví na London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Začínala na divadelních scénách, k filmu přešla až v druhé polovině 80 let.

Hrála i v mnoha televizních seriálech, pro příklad uveďme například KOJAK, kde se objevila ve svých začátcích, dále například SISTERS, DOTEK ANDĚLA, KRAJNÍ MEZE a i trhák ZTRACENI. Vidět jsme ji dále mohli ve zpracování románu Johna Irvinga SVĚT PODLE GARPA, STNALEY A IRIS (Sharon), ve filmu LHÁŘ, LHÁŘ (Dana Appleton), BABA NA ZABITÍ (Jean), také jako matku Jake Gylenhaala, paní Livingstoneovou, v komedii BUBLIŇÁK a v mnoha dalších.

V současné době jí můžeme vídat na TV Prima v seriálu ŘEKNI, KDO TĚ ZABIL, kde hraje jednu z tet Chuck, nebo v seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, kde jsme ji mohli vidět jako lesbickou šéfovou, která vyjela po Susan (Teri Hatcher).


6.9.1944
Omaha, Nebraska, USA
Swoosie Kurtz csfd

Manžel na zkouškuAngličan v New YorkuŽivoucí důkazSuperman: Soudný denStupeň 7: Konec světaSleep Easy, Hutch RimesBaba na zabitíPravidla vášněBubliňákHolka jako luskNezkrotné kočkyMalí velcí podvodníciVelmi nebezpečné známostiMá zeměSmrtící zónaLhář, lhářLittle Girls in Pretty BoxesHarveyObčanka RuthSlib daný CarolynBetrayed: A Story of Three WomenBolestná realitaJednou o VánocíchStorybook - Pohádková zeměA kapela hrála dálNepochybně pravdivá dobrodružství údajné texaské vražedkyněDetektiv Janek: Vraždy na trati č. 9ImageOtřes systémuStanley a IrisBaja OklahomaNebezpečné známostiSplněné přáníZářivá světla velkoměstaThe House of Blue LeavesTak to byloTrenérkaSvědomíČas pro životVšemu navzdoryZáhada v KaribikuFifth of JulySvět podle GarpaMarriage Is Alive and WellMating Season, TheUncommon Women... and OthersWalking Through the FireOliverův příběhNakládačkaPrvní láskaAh, Wilderness!Call Me KatBless the Harts


Aktualizace osobnostního profilu Swoosie Kurtz: 17.11. 2023 12:45