David Paymer 69 let


Americký herec a televizní režisér David Charles Paymer se narodil 30. srpna 1954 v Oceanside do židovské rodiny otce Marvina, pianisty a hudebního ředitele a matky Silvie, cestovní agentky, která utekla do USA z Belgie z důvodu nacistické okupace. Rodiče se rozvedli v roce 1973. David objevil svou lásku k herectví v dětství hraním ve školních představeních. Nestal se proto právníkem nebo lékařem, jak mu bylo tradicemi předurčeno, ale studoval na University of Michigan a získal bakalářský titul z oboru divadlo a psychologie. Brzy nato profesionálně účinkoval v několika letních produkcích a večerních divadelních inscenacích.

Nominace obratem zvýšila poptávku po tomto nadaném herci mezi slavnými režiséry a mohl zakrátko zazářit v dalších velmi úspěšných snímcích. Pestrý seznam tvoří na čtyři Oscary nominovaná satira OTÁZKY A ODPOVĚDI (1994) točící se kolem skutečného pozadí televizních soutěží, přičemž zde David plně využil široký potenciál slizkých intrikánů nebo tři snímky z roku 1995 CHYŤTE HO!; AMERICKÝ PREZIDENT; NIXON, či kultovní akční drama ODPLATA (1999), v nichž se uplatnil ve více nervózních a strukturovaných charakterech, tolik blízkých jemu přirozenému naturelu. Druhou nominaci na Zlatý Glóbus obdržel za svůj výkon v TV dramatu o únosu dítěte ZLOČIN STOLETÍ (1996). Hvězda talentovaného tvůrce rozhodně nepadá, o čemž svědčí nejnovější herecké příležitosti v zajímavých projektech zvučných jmen jako např. v Raimiho hororu STÁHNI MĚ DO PEKLA (2009), Coppolově hororu TWIXT (2011) nebo akčním thrilleru Kennetha Branagha JACK RYAN: V UTAJENÍ (2014).

Sázka na jistotu a stálice filmového nebe s nezaměnitelným charismatem David Paymer je od roku 1988 ženatý s herečkou Liz Georges, mají spolu dvě dcery Emily a Julii a momentálně společně spokojeně bydlí v Santa Monice v Kalifornii.


30.8.1954
Oceanside, Long Island, New York, USA
David Paymer csfd

Butterfly in the TypewriterBad TherapyHolka od koníAccident ManLemonThe Pickle RecipeJack Ryan: V utajeníZápisky o dospíváníZásnuby na dobu neurčitouTwixtZkažená účaStáhni mě do peklaČervený pásDannyho parťáci 3Reportér v ringuPayback: Straight UpPoslední sbohemPraštění láskouWarm SpringsŠkola tance a šarmuŠkola životaBalto 3Pravidla bojePříběh z WashingtonuV dobré společnostiAlex a EmmaRFKSouboj o všeThe Burial SocietyBartlebyDestinyOhnisko nenávistiEnemies of LaughterFrom Where I SitNahoru, dolůPartneřiPro lásku či pro vlast: Příběh Artura SandovalaVelké trable malého městaVnadidloDash a LillyHurikán v ringuMrazivý faktorOdplataÚspěšný MumfordSmrtící zónaThe Lesser EvilVelký JoeAmistadGang policajtůSprávná trefaRukojmí nebo komplic?V labyrintu smrtiVyšší zájemZločin stoletíAmerický prezidentCagney a Lacey: Opět spoluChyťte ho!NixonDobrodruzi z velkoměsta II: Legenda o Curlyho zlatěIn Search of Dr. Seuss


Aktualizace osobnostního profilu David Paymer: 9.4. 2024 21:44