Sharon Leal 51 let


Sharon Leal začínala svoji filmovou kariéru v jednom z nejstarších televizních seriálů THE GUIDING LIGHTS, který definitivně opustil televizní obrazovky na podzim roku 2009. Jeho počátky se datují od rozhlasového vysílání v roce 1937. Televizní řada začala vysílat roku 1952. V tomto seriálu Sharon Leal herecky debutovala a v letech 1996-1999 si zahrála roli Dahlie Crede ve 218 epizodách. Mezitím (v letech 1998-1999) se začala uplatňovat v seriálu LEGACY, kde v 18 epizodách ztvárnila roli Marity. V dalších letech (2000-2004) navázala v jiném seriálu – BOSTON PUBLIC (Bostonská střední, 67 epizod). Po té následovalo už jen drobné seriálové účinkování z kterého za připomenutí stojí třeba úspěšný TV seriál PRIVATE PRACTICE.

Sharon však ještě před filmem, již v mládí, přišla do styku se zpěvem a v různý míře se mu věnovala po celou dobu. Ze školního Santa Cruz Jazz festivalu si odnesla i vítězství, které jí umožnilo lekce se Sethem Riggsem, známým především jako soukromý učitel zpěvu Michaela Jacksona. S jeho sestrou, Janet Jackson, si zahrála ve zmiňovaném filmu Tylera Perryho. Později natočila i nějaké rapové a R&B hudební videoklipy. Hudebně se podílela i na soundtracku k filmům DREAMGIRLS a BOSTON PUBLIC (Bostonská střední).

Sharon je po matce Angelitě napůl Filipínka a po otci Jessovi Afroameričanka, s nimiž do svých šesti let žila na Filipínách, než se přestěhovali do Californie a pak Arizony. Některé servery se nemohou shodnout ani na tom, jestli je Filipínec otec nebo matka. Otec sloužil jako důstojník u USAF, poté u vojenské policie a nakonec učil na základní škole. K němu měla Sharon velice blízko. Rodiče se totiž po čase rozvedli a Sharonina matka si vzala Elmera Manankila, s nímž má dceru Kristinu. Sharon Leal, kráska měsíce ledna 2004 vyhlášená časopisem Ebony magazine, má s manželem Bev Landem syna Kai Milese Landa.


17.10.1972
Tucson, Arizona, USA
Sharon Leal csfd

Gridiron GrindA Holiday ChanceTracesBlindfirePaper FriendsWhere Is Daniel?AmateurBella's StoryShot36 Hour LayoverWhite WaterFreedomZávislá1982GuiltyLast Letter, TheWoman Thou Art Loosed!: On the 7th DayMalá vraždaWhy Did I Get Married Too?LimelightKrvavá hraniceV rytmu souluMotiv 2: OdplataProč jsem se jen ženilSpolečné VánoceDreamgirlsFace the MusicProlhané krásky: Prvotní hříchSupergirlCouncil of DadsDobrý doktorInstinctDead of Summer


Aktualizace osobnostního profilu Sharon Leal: 30.10. 2023 14:11