James van der Beek 47 let


Světlovlasý sympaťák James Van Der Beek se narodil 8. března 1977 v Cheshiru v americkém Connecticutu jako nejstarší ze 3 dětí Melindy a Jima Van Der Beekových. Herectví však nebylo to, o čem jako malý kluk snil. Do svých třinácti let se totiž toužil stát hráčem amerického fotbalu, ale po otřesu mozku mu bylo lékaři i rodiči doporučeno se svého snu vzdát.

V roce 1995 debutoval malou rolí ve filmu ANGUS, o rok později si zahrál v romantickém dramatu MÁ MĚ RÁD, NEMÁ MĚ RÁD (mimochodem po boku Juda Lawa a Claire Danes), ale až v roce 1998 se vryl do paměti spousty lidí jako jako romantický snílek Dawson Leery, když získal hlavní roli v úspěšném teenagerovském seriálu DAWSONŮV SVĚT. Vedle něj se v seriálu proslavila i například Katie Holmes ( Joey Potter), Joshua Jackson ( Pacey Witter), nebo Michelle Williams ( Jen Lindley).

Tato role mu sice změnila život, nálepka mladého naivního Dawsona mu ale zůstala, a proto jsme ho později už v žádné jiné velké roli nezahlédli. Nedá se ale ovšem tvrdit, že z filmového plátna se vytratil úplně. V roce 1999 s ním byl natočen film VARSITY BLUES, kde hlavním tématem bylo opět dospívání a také americký fotbal a roku 2001 si zahrál v dobrodružném westernu TEXAS RANGERS.

V dalších případech se James Van Der Beek už objevil pouze v cameo rolích ( např. SCARY MOVIE, JAY AND SILENT BOB STRIKE BACK), nebo menších rolích ( např. seriál HOW I MET YOUR MOTHER) bohužel však nijak významných. V roce 2008 nás ale ještě může třeba překvapit v thrilleru THE BOY IN THE BOX, tak vyčkejme a uvidíme.


8.3.1977
Cheshire, Connecticut, USA
James van der Beek csfd

Jay a mlčenlivý Bob: PřeprcSea OakZmenšováníProdloužený víkendBackwardsSalem FallsVelký třeskNičivá bouřePaní ZázračnáStolenZrazený Tchaj-wanÚnos za bílého dneFinal DraftVražedná chapadlaDanny Roane: First Time DirectorSex, Power, Love & PoliticsZamořeníSvatební víkendPravidla vášněJay a mlčenlivý Bob vrací úderTexas RangersScary Movie: Děsnej bijákVarsity bluesVůle přežítMá mě rád, nemá mě rádAngusVampirinaPoseCarters Get RichMyšlenky zločincePokoj 104Taková moderní rodinkaWhat Would Diplo Do?Kriminálka: Oddělení kybernetiky


Aktualizace osobnostního profilu James van der Beek: 11.4. 2024 20:08