Ivana Vávrová 61 let


Ivanu Vavrovou, půvabnou českou herečku, si dnes můžeme připomenout v celé řadě filmů a seriálů z poloviny osmdesátých let. Pro svoji podobu bývá často srovnávána s Markétou Hrubešovou, která se, stejně jako ona, objevila v mnoha, na svojí dobu odvážných (odhalenějších) scénách.

Nejvýraznější hlavní filmovou roli jí svěřila debutující režisérka Magdalena Pivoňková, v milostném příběhu podle Otčenáškova stejnojmenného románu KDYŽ V RÁJI PRŠELO. V osmdesátých letech patřila k nejobsazovanějším herečkám, účinkovala v celé řadě filmů, byť převážně v epizodních rolích, např. úspěšné komedii COPAK JE TO ZA VOJÁKA, inscenacích PŘÍZRAK, POPEL A HVĚZDY, pohádkách O PRINCI KTERÝ MĚL SMŮLU, O ZAPOMĚTLIVĚM ČERNOKNĚŽNÍKOVI. Výraznějších rolí se potom dočkala v TV seriálech RODÁCI a LETÍCÍ DELFÍN.


4.6.1962
Praha, Československo
Ivana Vávrová csfd

Chybná diagnózaO zapomnětlivém černokněžníkoviPopel a hvězdyV rannej hmleO princi, který měl smůluZpráva o jednom soubojiÚrazBratr PalečekPřípad medvědí jeskyněSbohem, klidná létaCopak je to za vojáka...Když v ráji pršeloPřízrakMladé vínoJá nejsem jáViolaBohyně krásyŠéfe, jdeme na to!Straka v hrstiLetící delfínRodáci


Aktualizace osobnostního profilu Ivana Vávrová: 18.4. 2024 11:52