Jan Vondráček 57 let


Jan Vondráček vystudoval gymnázium a po vojně (kde působil v Armádním uměleckém souboru) nastoupil studium na katedře alternativního a loutkového divadla DAMU. Po jeho řádném ukončení v roce 1994 se stal členem nově vzniklého Dejvického divadla. Odtud odešel spolu s dalšími kolegy do souboru Divadla v Dlouhé. K divadelním inscenacím rovněž skládá a aranžuje hudbu. Výborně zpívá a hraje na několik hudebních nástrojů.

Několik zajímavých příležitostí mu dala rovněž televize. V roce 2014 si zahrál v seriálu České století roli Oldřicha Černíka. Ve filmu Hlas pro římského krále (2016) byl představitelem francouzského krále Karla IV. Sličného, v seriálu Já, Mattoni (2016) si zahrál roli Lea von Mattoniho, syna hlavního představitele.

Rozsáhlá je rovněž jeho práce v dabingu. Jeho hlas se stal známý především díky seriálu Mentalista, kde mluví hlavní postavu Patrika Janea. V roce 2010 obdržel za tento dabérský výkon diváckou Cenu Františka Filipovského.

Syn Vojtěch Vondráček studuje herectví a má za sebou již několik epizodních postav v televizních seriálech, např. Gympl s (r)učením omezeným nebo Vraždy v kruhu.


16.8.1966
Praha, Československo
Jan Vondráček csfd

SvatáMlsné medvědí příběhy: Na pól!Přišla v nociBezva zuby na zásnubyKrakonošovo tajemstvíAtlas ptákůHavelMlsné medvědí příběhyCesta do nemožnaTeroristkaVelké dobrodružství ČtyřlístkuBalada o pilotoviDvě nevěsty a jedna svatbaHasičárna TelecíJan PalachHurvínek a kouzelné muzeumLajkaPřání k máníAni ve snu!Hlas pro římského králeOstravak OstravskiŘachandaMalý PánSvatojánský věnečekPoslední cyklistaCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůPříběh kmotraPřípad pro rybářeAplausModrý tygrO pokladechPraho, má láskoProbudím se včeraVánoční hvězdaAlois NebelLidicePerfect Days - I ženy mají své dnyVilla FaberBludičkyAljonaDilino a čertKlub osamělých srdcíNepolepšitelnýNespavostO království z nudlí a štěstí bez koncePokoj v dušiPost BellumBathoryKaramazoviKouzla králůLovec vodního tichaNebe a VincekVlnaVy nám taky, šéfe!Ztracený princŠejdremBoží duhaHodina klavíruOperace Silver ATajemství Lesní země


Aktualizace osobnostního profilu Jan Vondráček: 16.4. 2024 06:09