Iveta Toušlová 55 let


Česká novinářka, televizní a rozhlasová moderátorka Iveta Toušlová se narodila 2. srpna 1968 ve Vimperku. Její o 13 let mladší sestra Andrea taktéž pracuje v televizi jako reportérka. Na Jihočeské univerzitě vystudovala obor učitelství, specializace český jazyk, literatura, historie. Poté na dva roky vycestovala do ciziny, kde studovala jazyky a živila se jako servírka. Cestování ji inspirovalo k začátku novinářské kariéry, začala psát příspěvky do Jihočeských listů. V novinách ji následně zaměstnali, později přešla do jihočeského Rádia Faktor.

Půvabná tmavovláska je svobodná a bezdětná. V letech 1998-2006 žila s novinářem Jiřím Janečkem. Její perfekcionismus ji posunuje pokrokovým směrem, je otevřená změnám a novým výzvám. Dlouholetý tvůrčí přínos jí přinesl nespočet ocenění, např. 13. Komnata Jiřího Ježka získala na MFF Poděbradské filmové zážitky (červen 2010) hlavní cenu Křišťálové slunce v kategorii Sport. Iveta ráda cestuje za poznáním, miluje historii, literaturu, divadlo a film. Na cestách jí prý nikdy nesmí chybět voda a průvodce. Mezi její nejoblíbenější místa patří Šumava, kde mají rodinnou chalupu a tráví tam léto. Momentálně žije v Praze spolu se současným přítelem, podnikatelem.


2.8.1968
Vimperk, Československo
Iveta Toušlová csfd

Toulky Českem budoucnostiToulavá kamera - Za rodinným stříbremToulavá kamera na venkověToulky za cechy a řemeslySkrytý potenciálGejzírRub a lícToulavá kamera vychutnává SlovenskoToulavá kamera ochutnává ČeskoVýzvaUvolněte se, prosímToulavá kameraUdálosti plusKrásný ztrátyBanánové rybičkyDobré ránoStudio 6UdálostiVyprávěj


Aktualizace osobnostního profilu Iveta Toušlová: 15.11. 2023 17:50