Eazy-E (1963 - 1995)


Dne 7.Září 1963 se narodil v LA (Compton, Kalifornia) Eric Wright. Jeho matka Kathie pracovala jako správce na základní škole v Comptonu, otec Richard byl poštovní dělník také blízko jejich města. Eric měl dva sourozence bratra Kennetha a sestru Patricii. Ericova rodina rozhodně nebyla bohatá a sám Eazy-E chtěl něco dokázat. V této době byl v rozkvětu hip-hop a ten způsobil Eazyho větší vztek na okolí, začínal vnímat jak se věci mají a kolik je na světě nespravedlnosti. Rozhodl se že rap bude to co ho proslaví. V brzkém věku začíná prodávat drogy, protože si uvědomuje, že za něco bude muset žít a hodně bude muset investovat do rapu než se mu to vrátí. Taky se to dalo očekávat, že Eazy-E propadne dealování drog a i jejich užívání, protože jak známo Compton je nejtvrdší ze všech amerických ghett.

Ale zpět do roku 1988. Eazymu vychází jeho první sólový počin. Album se nazývá “Eazy-Duz-It“ Eazy-E vydal ještě další sólové alba, ale problémy s drogami, hudebními partnery a prodejem se jenom vršily. Začátkem roku 1995 začínal mít problémy s dýcháním. 24.2.1995 byl Eazy E hospitalizován kvůli podezření na chronické astma. 1.března byl diagnostikován AIDS, který způsobil virus HIV, což je selhání imunitního systému. Nákaza je přisuzována i tomu, že měl sedm dětí s šesti různými ženami. Když už bylo jisté, že nepřežije tak se Eazy E oženil s Tomicou Woods dne 15.3.1995. Eazy nechal testovat manželku i jejich dceru na HIV a testy dopadly negativně. Eric Wright odkázal své mění své manželce a už jen čekal na smrt. Po dnech byl převezen na intenzivní péči. Ale svůj boj s AIDS, který ho přepadl tak náhle, prohrál. Podlehl mu dne 26.3.1995.

A tak ve 31 letech zemřela legenda hip-hopu, rapper, který založil nejlepší a nejkontroverznější hardcore-rapovou skupinu vůbec, muž, který se z ničeho dostal mezi nejlepší, z drogovýho dealera z Comptonu až k jednomu z nejlepších rapperů West Coast, možná nejlepšího. Před kamerou se objevil například v seriálu "In Living Color", v dokumentu o Tupacovi, Tupac Shakur: Before I Wake... nebo si zahrál v roce 1993 ve filmu CB4. Hrál z valné většiny role tykající se rapu, nebo sám sebe. Vyprodukoval a spolupracoval i na filmové hudbě, celkově jich bylo čtrnáct.


7.9.1963
Compton, California, USA
26.3.1995
Los Angeles, California, USA
Eazy-E csfd

Straight Outta ComptonCB4: Cesta ke slávěIn Living ColorCommitment to LifeDear MamaDr. Dre: Beat by BeatCypress Hill: Insane in the BrainBiggie: I Got a Story to TellDark Side of the '90sDějiny nadáváníHip Hop UncoveredBackstage in PhoenixEazy E & Venice LocalsHip Hop a jeho zrodThe Miracle Mile ShotAmerican Dream/American KnightmareBreaking the BandDeath Row ChroniclesAmerická 90. létaNeposlušníAmerická 80. létaNWA & Eazy-E: Kings of ComptonStreets of ComptonJamaica HouseRuthless Memories: Eazy-E DocumentaryUprising: Hip Hop & The LA RiotsVanilla Ice Archive30 for 30N.W.A: The World's Most Dangerous GroupLetter to the PresidentAnd You Don't Stop: 30 Years of Hip-HopThe N-WordBeefTupac: VzkříšeníEazy-E: The Impact of a LegendEazy-E: The Life and Timez of Eric WrightTupac Shakur: Before I Wake...Welcome to Death RowGangsta Rap: An MTV News Special ReportN.W.A: Efil4zaggin: The Only Home VideoRap City RhapsodyEazy-E: Real Muthaphuckkin G's – Director's CutDr. Dre: I Need a DoctorRage Against the Machine: Renegades of FunkEazy-E: Just tah Let U KnowBone Thugs-n-Harmony: Foe tha Love of $Eazy-E: Any Last Werdz


Aktualizace osobnostního profilu Eazy-E: 12.3. 2024 01:58