Stana Katic 45 let


Stana Katic je kanadská herečka se srbskými kořeny narozená v Hamiltonu v provincii Ontario jako nejstarší z šesti dětí. V mládí se společně s rodiči přestěhovala do města Aurora (Illinoas), kde roku 1996 dokončila střední školu West Aurora High School. Poté studovala mezinárodní právo a ekonomiku na Torontské univerzitě a následně herectví na chicagské Goodman School of Drama.

Vedle herectví má Stana široký okruh zájmů a aktivit. Je vášnivou sportovkyní, baví ji lukostřelba, karate, jízda na koni, baseball, basketbal a mnoho dalších. Věnuje se i zpěvu, jejím hlasem je mezzosoprán. Kromě rodného anglického jazyka hovoří plynně srbsky, chorvatsky, francouzsky, italsky a slovinsky. Svůj pěvecký i jazykový talent několikrát uplatnila i ve své herecké činnosti. V roce 2008 založila vlastní produkční společnost Sine Timore (v překladu beze strachu), a její zájem v otázkách životního prostředí společně se snahou udělat planetu Zemi čistším a zdravějším místem ji roku 2010 podnítily k nastartování kampaně The Alternative Travel Project, jejímž cílem je povzbuzovat lidi po celém světě ve využívání alternativních dopravních prostředků namísto automobilů.

Jejím manželem je od roku 2015 Kris Brkljac, za nějž se vdala po dlouholeté známosti v den svých 37. narozenin.


26.4.1978
Hamilton, Ontario, Kanada
Stana Katic csfd

Justice League: WarworldJustice Society: World War IIŠpionkyVe spárech ďáblaZtraceni ve FlorenciiNoc v pouštiSister CitiesBig SurCBGB: Kolébka punkuNeporazitelný SupermanDvojitý agentJen pro zamilovanéTruth About KerryFlynn Carsen 3: Jidášův kalichQuantum of SolaceSpiritStilettoChuť láskyCompany ManDračí kletbaFacelessPit FighterShut-EyeNezvěstnáCastle na zabití


Aktualizace osobnostního profilu Stana Katic: 30.10. 2023 20:41