Zoe Kazan 40 let


Sympatická, okatá rodačka z Los Angeles Zoe Kazan Swicord (nar. 9.9.1983) měla směr své životní dráhy předurčen v krvi. Pochází totiž z umělecké rodiny - je dcerou spisovatelů a scénáristů Nicholase Kazana a Robin Swicord a vnučkou dramatičky Molly Kazan a slavného filmového a divadelního režiséra Elii Kazana.

Její první hereckou zkušeností byla role ve filmu SWORDSWALLOWERS AND THIN MEN (2003). Poté však Zoe pokračovala v hraní zejména na divadelních jevištích, např. v jednom z menších broadwayských divadel off-broadway. K filmu se vrátila v roce 2007 rolí studentky v DIVOŠÍCH (Savages). Další role velmi rychle následovaly, např. OKAMŽIK ZLOMU (Fracture, 2007), V ÚDOLÍ ELAH (In the Valley Elah, 2007), NOUZOVÝ VÝCHOD (Revolutionary Road, 2008), JÁ A ORSON WELLES (Me and Orson Welles, 2008), SOUKROMÉ ŽIVOTY PIPPY LEE (The Private Lives of Pippa Lee, 2009). Mezitím si Zoe stihla udělat jméno i v divadelním světě a prosadila se i na prknech slavných divadel v Broadwayi, ve kterých debutovala v roce 2008 v obnovené premiéře hry Come Back, Little Sheba a debut do byl skvělý, o čemž svědčí mimo jiné uznání renomovaného divadelního kritika z The New York Times Bena Brantleyho, který její výkon označil jako "prvotřídní".

Jako dramatička o sobě dala vědět na festivalu nových amerických her Humana v Louisville, kde měla v roce 2009 premiéru její hra Absolon. Úspěšný rok završila rolí dcery Meryl Streep v romantické komedii NĚJAK SE TO KOMPLIKUJE (It's Complicated, 2009). Po účasti v komedii BEZVADÍKYJEŠTĚPROSÍM (Happythankyoumoreplease, 2010) a ve čtyřech epizodách seriálu HBO Znuděný k smrti o sobě dala Zoe vědět opět jako divadelní dramatička díky hře We Live Here, která měla premiéru v Manhattan Theatre Club v roce 2011.

Její další úspěšnou prací byl scénář k romantické komedii s fantaskními prvky RUBY SPARKS (2012), kde si rovněž zahrála tituní roli po boku svého životního partnera Paula Dana, se kterým se rovněž podílela na výkonné produkci filmu. Brzy ji uvidíme v IN YOUR EYES (2012), romantické komedii THE F-WORD (2013), kde objeví po boku Daniela Radcliffa či komediálním dramatu PRETTY ONE (2013). Zoe Kazan dokazuje, že je všestranně nadanou umělkyní a má před sebou jistě úspěšnou budoucnost.


9.9.1983
Los Angeles, California, USA
Zoe Kazan csfd

Když promluvilaPrůvodce přežití v New YorkuBalada o Busteru ScruggsoviPěkně blběMůj slepý bratrThe MonsterVítězství je našeIn Your EyesSome Girl(s)The F WordŽivot mé sestryRuby SparksBezvadíkyještěprosímZkratkou v OregonuNenávidím den Sv. ValentýnaNějak se to komplikujeSoukromé životy Pippy LeeThe Exploding GirlJá a Orson WellesNouzový východSrpen před bouříDivošiOkamžik zlomuV údolí ElahSwordswallowers and Thin MenClickbaitSpiknutí proti AmericeThe Deuce: Špína ManhattanuWalker, TheOlive KitteridgeováZnuděný k smrtiMédiumShowing UpSpeechlessA Behanding in SpokaneWildlifeHollywood InsiderThe 24th Annual Screen Actors Guild AwardsThe IMDb Show21st Annual Critics' Choice Awards


Aktualizace osobnostního profilu Zoe Kazan: 9.11. 2023 02:08