Jon Hall (1915 - 1979)


Americký herec Jon Hall se narodil jako Charles Hall Locher 23. 2. 1915 ve Fresnu v Californii, ale vyrůstal na Tahiti u svého otce, herce švýcarského původu Felixe Lochera. Od mala se pyšnil tím, že jeho strýc James Norman Hall je spoluautorem románu Vzpoura na Bounty ( Tento světově proslulý příběh byl několikrát zfilmován). Vystudoval střední školu a poté se vypravil do Hollywoodu, kde se díky svému zevnějšku začal prosazovat v menších rolích, jako byla filmová série se známým detektivem Charlie Chanem – CHARLIE CHAN IN ŠANGHAI (1935), DÍVKA ZE SCOTLAND YARDU (1936), AMAZING EXPLOITS OF THE CLUTCHING HAND. V té době hrál ještě pod svým otcovským jménem Charles Locher.

Nastoupila šestiletá éra úspěchů a práce vesměs s barevným filmem – Technicolor a získal také novou, krásnou hereckou partnerku Mariu Montez. Tento atletický, tmavovlasý, vysoký muž byl právě tak jako Montez nekorunovaným „králem Technicoloru“. V roce 1940 hraje Kita Carsona ve stejnojmenném biografickém filmu, a nebo v ALOHA OF THE SOUTH SEAS (1941). Přicházejí dobrodružné, romantické a pohádkové příběhy ARABSKÉ NOCI - Arabian Nights a HARUN AL RACHID 1942, WHITE SAVAGE 1943, ALI BABA A ČTYŘICET LOUPEŽNÍKŮ 1944, ŽENA KOBRA – Cobra Woman 1944, GYPSY WILDCAT 1944, SÚDÁN 1945. Tyto filmy byly ve své době žádány a byly populární během války i po ní. Jon Hall utkvěl v paměti diváků ještě později díky seriálu v TV o doktoru Reynoldsovi s názvem RAMAR OF THE JUNGLE, která se natáčela a vysílala v letech 1952-1954.

Jon byl ženatý dvakrát; nejprve se zpěvačkou a herečkou Frances Langford, od roku 1934 do roku 1955 a jeho druhou manželkou se stala v roce 1959 již také jednou rozvedená herečka Raquel Torres. Hall natočil několik westernů, jako NÁVRAT DOBROVOLNÉ HLÍDKY, REDSKINS RODE, nebo MICHIGAN KID.

Jonu Hallovi byla diagnostikována rakovina močového měchýře, zdraví se mu rapidně zhoršovalo a jeho psychika byla neúnosně vyčerpána. Měl veliké bolesti a nepomáhaly mu ani silné utišovací prostředky. Jon Hall svým přátelům tvrdil, že bolesti, kterými trpí jsou tak hrozné, že je život za takových okolností pro něj jen utrpením, takže je bohužel ani moc nepřekvapilo, když spáchal ve věku 64 let 13.12.1979 ve svém bytě v North Hollywood sebevraždu. Zastřelil se. Jon Hall natočil za své filmové kariéry 49 filmů.


23.2.1915
Fresno, California, USA
13.12.1979
North Hollywood, California, USA
Jon Hall csfd

Dívky z pláže a monstrumForbidden IslandHell Ship MutinyPhantom of the JungleThunder Over SangolandEyes of the JungleWhite GoddessBrave WarriorLast Train From BombayChina CorsairHurricane IslandWhen the Redskins RodeOn the Isle of SamoaDeputy MarshalThe MutineersZambaThe Prince Of ThievesLast of the RedmenThe Michigan KidThe Vigilantes ReturnMen in Her DiarySudanAli Baba a 40 loupežníkůCobra WomanGypsy WildcatLady in the DarkSan Diego I Love YouThe Invisible Man's RevengeWhite SavageArabské nociEagle SquadronInvisible AgentThe Tuttles of TahitiAloma of the South SeasKit CarsonSailor's LadySouth of Pago PagoThe Girl from Scotland YardUragánMind Your Own BusinessThe Amazing Exploits of the Clutching HandThe Amazing Exploits of the Clutching HandThe Lion ManThe Mysterious AvengerVichry pustinyCharlie Chan in ShanghaiHere's to RomanceWomen Must DressRamar of the JungleHollywood My Home TownScreen Snapshots Series 34, No. 6: Hollywood Shower of StarsPicture People No. 4: Stars Day OffThe Navy vs. the Night MonstersThe 31st Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Jon Hall: 3.11. 2023 23:15