Michal Pavlíček 68 let


Michal Pavlíček (1956 ) je především známý jako jeden z nejlepších kytaristů dneška. Vystudoval filmovou fakultu Akademie musických umění FAMU a působil v hudební skupině Bohemia. V roce 1981 vzniká již druhé album na kterém se Pavlíček podílí a to Horký dech Jany Koubkové (první album Zrnko písku nahrál se skupinou Bohemia v roce 1978).

1992 trio Big Heads vydává své instrumentální album a tvoří i scénickou hudbu pro výstavu Expo 1992. V roce 1994 dosahuje s uskupením BSP, jehož je členem, nominace na Grammy za píseň Země vzdálená, jíž je autorem. Skládá také divadelní muzikál Klaun a je žádaným autorem hudebních spotů pro reklamní účely. Nové cd Běr Pražského výběru vychází v roce 1997 a v následujícím roce Michal Pavlíček začíná i svou kantorskou činnost na jazzové konzervatoři. V tomto roce také vychází Habaděj což je další z řady cd počinů Pražského výběru.

Po roce 2000 vycházejí cd Stromboli in Quartet, Čombió (s kapelou Big Heads). Vzniká příležitostné uskupení One season band a vroce 2003 natáčí CD verzi své kompozice Oslava svobody pro summit NATO. Vzniká také jeho první muzikál Exculibur, jež odstartuje v Lucerně úspěšnou premiérou. Roku 2004 je nominován na cenu Alfreda Radoka, kterou později obdrží za hudbu k představení Akvabely (2006) a za hudbu k představení Velice modrý pták (2008). Následuje muzikál Obraz doriana Graye a 2cd Pražský výběr Beatová síň slávy. Roku 2006 se rozpadá Pražský výběr vinou hádky M. Kocába a Pavlíčka, kdy se profesionálně i osobně rozcházejí. Obdrží též cenu zlatého Anděla a tvoří hudbu pro muzikál Dáma s kaméliemi. Jeho autobiografie vychází pod názvem jednoho z jeho nejslavnějších hitů:Země vzdálená.

Jeho autorské projekty a filmová činost se do značné míry odrážejí na snímcích: Proč?, Nefňukej veverko a především loutkové zpracování románu Krysař (Jiřího Barty)! Ze snímků věnujících se osobnosti Michala Pavlíčka jmenuje: MICHAL PAVLÍČEK - BEATOVÁ SÍŇ SLÁVY, ROCKER a PRAŽÁKŮM TĚM JE TU HEJ. Televizní pořady, kde byl Michal Pavlíček jedním z hlavních hostů poté jsou: NA PLOVÁRNĚ, NOC S ANDĚLEM, KRÁSNÝ ZTRÁTY či BIGBÍT. Dodejme také Michal Pavlíček - tentokrát bez kytary. Od roku 1995 má i vlastní televizní pořad s názvem NA KLOBOUČKU. Rok 1996 znamená nejen památný Štvanický koncert Strombolů, ale také dokument o tomto koncertě Stromboli o Stromboli.


14.2.1956
Praha, Československo
Michal Pavlíček csfd

Ženská na vrcholuAgávaPřijde letos Ježíšek?Sejít z cestyOdcházeníHasičiNa půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?Stínu neutečešDivnovláskyNa vlky železaV hlavní roliCesta do Vídně a zpátkyPastPolitik a herečkaHolčičky na život a na smrtInkarnacePopel a hvězdyNemocný bílý slonSupersenIba deňNefňukej, veverko!Oslovská létaSedm hladovýchVeverka a kouzelná mušleDevět kruhů peklaProč?Hledám dům holubíStraka v hrstiOktopusVolhaInspektor MaxCesty domůŠpačkovi v síti časuŽivot je ples


Aktualizace osobnostního profilu Michal Pavlíček: 1.11. 2023 02:47