Ji-ah Lee 46 let


Mezi dnešní hereckou smetánkou třpytícího se jihokorejského filmového průmyslu nenajdete snad jedinou herečku, o níž by se v bulváru psalo méně. Sang-eun Kim dbala vždy na to, aby její soukromí bylo opravdu jen její. Jenže ne vždy se to podařilo přesně tak, jak by sama bývala si půvabná herečka překvapovala. Jsou nicméně okamžiky, jímž čelit člověk přinejmenším jednou za celý život čelit prostě musí. V roce 2004, v níž se na své turistické cestě zastavila na území Jihokorejské republiky, měla možnost objevit se v krátkém reklamním spotu tamější telefonní společnosti LG Telecom. Během natáčení se střetla se svým budoucím hereckým kolegou, tehdy již dobře známým hercem Yong-joon Bae (April Snow (2005), The Legend (2007)). Abychom si ale vyjasnili vše hned na začátku; Sang-eun žila na úkor otcových obchodních akvizic po dobu více jak deseti let ve Spojených státech amerických. Konkrétně od roku 1993. Navštěvovala prestižní uměleckou univerzitu Pasadena Art Center College of Design a shodou okolností se ve stejném roce seznámila i se svým budoucím manželem, ikonickým jihokorejským populárním zpěvákem Seo Taiji, který v dané době reprezentoval svoji uměleckou tvorbu živým vystoupením v Los Angeles.

Po romantické komedii The Relation of Face, Mind and Love (2009), v němž úspěšný architekt hledá tu svoji vysněnou, se Ji-ah objevila v dalším veleúspěšném televizním seriálu, Athena: Goddes of War (2010). Tím si v roli iniciativní agentky tajné jihokorejské služby, která se pro ránu nebojí jít si příliš daleko, potvrdila status úspěšné herečky na vzestupu. A to i díky faktu, že se zřekla zástupu hereckého dubléra a všechny bojové a kaskadérské scény odehrála sama. A když se jednoho krásného letního dne po boku svého hereckého kolegy Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)) objevila v roce 2011 v Paříži, jejich společná fotografie, zachycená podivným turistou, obletěla celý internet, aby tak zavdala na další sadu bulvárních klepů o tom, kdo s kým ze slavných právě randí. V téže době se ale v jihokorejském deníku Sports Seoul objevila později nechvalně proklamovaná zpráva o hereččině rozvodu se slavným zpěvákem. Zpráva odstartovala obrovské mediální šílenství, které se zvětšilo po podezřelém úniku oficiálních žádostí dvojice o rozvod, v nichž Ji-ah požadovala několikamiliardové odškodné za nevyplacené alimenty. I díky celé této psychicky velmi náročné kauze, která hereččin život doslova roztrhala na malinké kousíčky, rozhodla se Ji-ah atraktivního herce Woo-seong opustit a na osm měsíců se oprostit od celého světa, pokradmu pokukujícího po další senzaci, poodkrývající její osobní život, který patří jen ji samotné a nikomu jinému.

'Vždycky jsem si myslel, že oba dva jsou svobodní. O jejich vztahu, či dokonce sňatku, jsem neměl ani to sebemenší ponětí. Ani ve snu by mě něco takového nenapadlo.' Nechal se v tehdejším rozhovoru slyšet jeden z jejich nejbližších přátel.

Svůj návrat oslavila Ji-ah rolí v televizním seriálu Me Too, Flower! (2011). Po vypršení pětileté smlouvy se zastupující hereckou společností KeyEast se herečka z kraje roku 2012 upsala mediální společnosti Will Entertainment, díky níž se objevila v hlavní roli romantického televizního seriálu Thrice Married Woman (2012).


2.2.1978
Soul, Jižní Korea
Ji-ah Lee csfd

MoosoodanAthena: Bohyně válkyNae noone kkongkkakjiKkeutnaejuneun HaegyeolsaPandora: Temná minulostPenteuhauseuNástrahy životaOneuleui tamjeongDeuramawoldeuSeolryeonhwaSebun gyeolhonhaneun yeojaNado, kkot!Atena : jeonjaengui yeosinSeutailTelecinemaBetoben baireoseuTaewangsasingi힐링캠프, 기쁘지 아니한가무릎팍 도사


Aktualizace osobnostního profilu Ji-ah Lee: 3.4. 2024 22:07