Yann Arthus-Bertrand 78 let


Yann Arthus-Bertrand (*13.3.1946) syn renomovaného klenotníka. Od mala jevil velký zájem o přírodu a volně žijicí zvířata. V roce 1963 se stal asistentem režie a následně se uchytil jako herec u filmu. V roce 1967 opouští filmový průmysl a pomáhá založit přírodní rezervaci Chateau de Saint Augustin ve střední Francii. Posléze se svou ženou Anne opouští Francii a od roku 1976 žije v Keni v n.p. Massai Mara. 3 roky žije mezi masaji a studuje život lví rodiny kterou denně fotí i z výšky (1983 vydává svou práci v knize fotografií Lvi). Tehdy objevuje novou vášeň pro fotografování a pozorování krás krajiny z výše horkovzdušného balónu. V roce 1981 se vrací do Francie, kde se živí jako mezinárodní novinář, reportér a fotograf specializovaný na dokumenty o sportu, volně žijících zvířatech a letecké snímkování pro francouzské časopisy ( Paris Match, Geo).

2005 zakládá mezinárodní enviromentální organizaci GoodPlanet která se snaží pomáhat lidem a společnostem snižovat dopad jejich činosti na klima. Obstarává finanční prostředky na projekty obnovitelných zdrojů energie, energetické činnosti a zalesňování. 2006 vydává knihu Alžírsko shůry, kterou považuje za své nejlepší dílo. Tato kniha nabízí zcela nový pohled na tuto zemi. Duben 2007 začíná režírovat film s pracovním názvem Boomerang později nazvaný Home v produkci Luca Bessona a financovaný skupinou PPR, ve kterém chce ukázat stav naší planety. Později se vzdává autorských práv a zdarma ho poskytuje k produkci na internetu.


13.3.1946
Paříž, Île de France, Francie
Yann Arthus-Bertrand csfd

DědictvíŽenaMaroko z výškyAlžírskoZeměČlověkStředozemní moře - moře nás všechPlaneta oceánDes forêts et des hommesDomov aneb Kam směřuje naše cestaZemě krásná neznámá6 milliards d'AutresEtre Photographe ,Yann Arthus - BertrandOSS 117 prend des vacancesDis-moi qui tuerArt of CourageL'Aventure HumanEkologické katastrofyLa Terre vue du cielLa traversée du miroirL'invitéThé ou caféLes 4 véritésLa nuit des Césars


Aktualizace osobnostního profilu Yann Arthus-Bertrand: 6.11. 2023 18:22