Gael García Bernal 45 let


Gael García Bernal se narodil roku 1978 v Mexiku. S hraním začal jako desetiletý v divadle se svými rodiči. V jedenácti letech se objevil v soap opeře TERESA, o dva roky později v jiné EL ABUELO Y YO, kde se potkal se svým pozdějším kamarádem Diegem Lunou.V roce 1996 si zahrál v středometrážním snimku DE TRIPAS, CORAZON režiséra Antonio Urrutia o dospívání stydlivého chlapce. Film získal nominaci na Oscara.

Své kontakty zúročil již o rok později, v roce 2001, kdy bylo dokončeno celkem pět filmů ve kterých se objevil. Krátkometrážní EL OJO EN LA NUCA a na cenu BAFTA nominovaný LAST POST. V celovečerních pak VIDAS PRIVADAS o ženě, která se po dvaceti letech vrací zpět do rodné země (Argentina). Ve filmu o souboji Nebe a Pekla o boxerovu duši, ŽÁDNÉ BOŽÍ ZPRÁVY, si zahrál po boku španělských hvězd Victorie Abril a Penelope Cruz. V MEXICKÉ JÍZDĚ se před kamerou potkal s kamarádem Diegem Lunou. Road movie o milostném trojúhelníku, natočil Alfonso Cuarón (MALÁ PRINCEZNA, VELKÉ NADĚJE...) jenž byl, spolu se svým bratrem, za scénář k filmu nominován na Oscara. Film byl velice úspěšný i ve své domovině, kde měl rekordní tržby.

V rodné zemi také natočil ZLOČIN PÁTERA AMARA, který vzbudil kontroverzi v křesťanských kruzích, kterým se nelíbil příběh o knězi jenž milostně vzplane k šestnáctileté dívce. Ostatně Gael si něčím podobným prošel i u Amorres Perros,kde si ochránci zvířat stěžovali na scénu psích soubojů (a to i přesto že na začátku filmu je titulek: "žádnému zvířeti během natáčení filmu nebylo ublíženo", i když normálně se toto objevuje až v závěrečných titulcích). Poté se objevil v americké romantické komedii, I'M WITH LUCY, a pak v televizním minisérii FIDEL o životě Fidela Castra poprvé ztvárnil Che Guevaru.

Rok 2003 mu přinesl dva projekty: Britská LÁSKA A . ve kterém hrál tajemného svůdce ženy před svatbou a Dreaming of Julia o revoluci v Mexiku roku 58. Ve stejném roce se seznámil s herečkou Natalii Portman. O rok později se objevil v hlavní roli ve ŠPATNÉ VÝCHOVĚ španělského Pedra Almodóvara. Kvůli roli se musel naučit španělský akcent a vystupovat jako žena.V příběhu dvou homosexuálů z katolické školy účtujících se svým bývalým knězem-učitelem, totiž v jedné scéně tancuje jako žena. Dalším filmem byla spolupráce s Walterem Sallesem a Bernal si podruhé zahrál Ernesta "Che" Guevaru. Road-movie o cestě napříč Latinskou Amerikou získala Oscara za nejlepší píseň a nominaci za nejlepší scénář.


30.11.1978
Guadalajara, Jalisco, Mexiko
Gael García Bernal csfd

Another EndHolland, MichiganCassandroMatkaCet été-làVlkodlak: Noční lovecZČasEmaKubánská spojkaTo musí být nebeAcusadaBásník ze školkyMuzeumCocoSi tu voyais son coeurJá se z tebe zblázním, SusanoNerudaSůl a oheňDesiertoEva no duermeZoomArdorRosewaterCasa de mi PadreNoMalý kousek nebeThe Loneliest PlanetA také déšťDopisy pro JuliiHranice ovládáníMamutDrsňák a frajerSlepotaDeficitEl pasadoLa Science des rêves - Film BBabelNauka o snechThe KingMotocyklové deníkyDreaming of JuliaLáska a .Chodím s LucyFidelZločin pátera AmaraMexická jízdaVidas privadasŽádné boží zprávyAmores perros - Láska je kurvaCerebroStanice 11Maya a tři bojovníciAquí en la Tierra


Aktualizace osobnostního profilu Gael García Bernal: 27.3. 2024 18:24