Joseph Fiennes 53 let


Joseph Fiennes se narodil 27. května 1970, v Salisbury v anglickém Wiltshiru. Jeho celé jméno je původně Joseph Alberic Fiennes. Narodil se jako syn malířky a zároveň spisovatelky a otci fotografovi. Své dětství prožíval v Irsku, konkrétně v Západním Corku, kde vyrůstal se dvěma sourozenci - jeho starším bratrem Ralphem (kterého můžeme vídat také v mnoha snímcíh) a sestrou Marthou (momentálně režisérka). Cit pro umění měl tedy již od narození, proto se i on rozhodl pro kariéru umělce.

V roce 1996 se Josephovi podařilo debutovat ve vedlejší roli, která zobrazovala homosexuálního mladíka Christophera Foxe v dramatu SVŮDNÁ KRÁSA, kde mimo jiné zazářila teprve devatenáctiletá Liv Tyler. Dá se říci, že jeho herecká kariéra odstartovala v roce 1996, jelikož rok 1998 byl ověnčen řadou úspěchů a jeho herecká kariéra dále vzrůstala. Ze začátku nepříliš perspektivní komedii MARTHA, FRANK, DANIEL A LAURENCE, z níž se k překvapení všech vyklubala perfektní komedie a zábava, se publiku představil jako Londýňan Laurence, který učí starší dámy hrát bridge. Taktéž v roce 1998 dále zaujal celý svět ve dvou historických snímcích, které pocházejí ze stejného období, jedním byla KRÁLOVNA ALŽBĚTA, film plný politiky, intrik i lásky, v němž si zahrál hraběte z Leicesteru, a druhým romantické drama s humornými prvky ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE s vynikajícím obsazením čítajícím řadu slavných jmen např. Gwyneth Paltrow či Geoffrey Rush. V tomto filmu se na výbornou zhostil titulní postavy, samotného Williama Shakespeara. Tento snímek měl obrovský úspěch a nakonec si vysloužil i několik Oscarů.

Následoval válečný film NEPŘÍTEL PŘED BRANAMI z roku 2001 (role komisaře Danilova), biografické drama LUTHER, odehrávající se v Německu v 16.století, z roku 2003 (Joseph Fiennes jako sám protestantský kněz Martin Luther) nebo animovaný SINDIBÁD: LEGENDA SEDMI MOŘÍ, jemuž, podobně jako například Brad Pitt či Catherine Zeta-Jones, propůjčil svůj hlas. V roce 2004 se předvedl ve vedlejší roli Bassania, jenž je zamilován do krásné Porcie, v adaptaci jedné ze Shakespearových her KUPEC BENÁTSKÝ po boku zkušených hvězd stříbrného plátna – Jeremyho Ironse a Ala Pacina. Vedle snímků DARWINOVY CENY nebo HLAVA NEHLAVA z roku 2006.

Momentálně v roce 2007 Josepha můžeme vidět v dobrodružném snímku RUDÝ BARON, který byl také natáčen v České republice a také v historickém dramatu GOODBYE BAFANA, který se odehrává v Jihoafrické republice, kde Jospeh ztvárnil vězeňského dozorce.


27.5.1970
Salisbury, Wiltshire, England, Velká Británie
Joseph Fiennes csfd

MatkaThe Way of the WindElizabeth, Michael and MarlonNa křídlech orlůVe jménu KristaStrangerlandHerculesVynálezce herProti prouduJaro 1941Pretty/HandsomeRudý baronThe EscapistSbohem, BafanoDarwinovy cenyHlava nehlava6. BatalionZ očí do očíKupec benátskýLutherSindibád: Legenda sedmi moříLeoZabij mě něžněDustNepřítel před branamiŽivot na úvěrNavždy máKrálovna AlžbětaMartha, Frank, Daniel a LaurenceZamilovaný ShakespeareSvůdná krásaThe Vacillations of Poppy CarewPříběh služebniceSherwoodMěstské legendyAmerican Horror StoryCamelot


Aktualizace osobnostního profilu Joseph Fiennes: 10.11. 2023 23:27