Joan Woodbury (1915 - 1989)   † 73 let


Joanne Woodbury pochází z kalifornského Los Angeles, její rodina má dánské, anglické a indiánské kořeny. V dětství byla Joan sedm let vzdělávána v klášterní škole. Díky tomu, že pilně trénovala tanec, vystupovala už v době dospívání jako tanečnice. V době, kdy dokončila studia na Hollywood High School, už vystupovala jako sólová tanečnice se souborem Agua Caliente. Její krása jí pomohla dostat se na filmová plátna již v 19 letech, mnoho let ale hrála jen malé roličky tanečnic, barmanek, sekretářek apod.

Poté, co v 60. letech skončila s filmováním – posledním filmem, ve kterém si zahrála, byl sci-fi snímek CESTOVATELÉ V ČASE – působila jako producentka a režisérka oper pro divadlo Redlands Bowl v Kalifornii. Joan se poprvé provdala v prosinci roku 1938 za herce a producenta Henryho Wilcoxona. Přestože spolu manželé žili přes 30 let a měli tři dcery: Wendy, Heather a Cecilii, manželství nakonec skončilo v srpnu roku 1969 rozvodem. Podruhé se Joan provdala v říjnu roku 1971, kdy si vzala herce Raye Mitchella. Společně s ním založila v kalifornském Palm Springs Valley Players Guild Theatre a příležitostně psala články o divadle do místních novin a časopisů. Manželství s Rayem bylo šťastné a skončilo až její smrtí v únoru roku 1989.


17.12.1915
Los Angeles, California, USA
22.2.1989
Desert Hot Springs, California, USA
Joan Woodbury csfd

The Time TravelersCome Next SpringDesatero přikázáníBoston Blackie's Chinese VentureHere Comes TroubleThe Arnelo AffairYankee FakirBlue SkiesBrenda Starr, ReporterBring on the GirlsNorthwest TrailPlamen západuTen Cents a DanceCharlie Chan in The Chinese CatThe WhistlerDesperátiHere Comes KellyThe Hard WayYou Can't Beat the LawA Yank in LibyaDr. BroadwayMan from HeadquartersPhantom KillerShut My Big MouthSunset SerenadeSweetheart of the FleetThe Living GhostI Killed That ManI'll Sell My LifeIn Old CheyenneKing of the ZombiesPaper BulletsRide on VaqueroTwo Latins from ManhattanZpovědi Bostona BlackiehoBarnyard FolliesJdi na ZápadSauce for the GanderChasing DangerMystery of the White RoomAlways in TroubleAlžírCipher BureauCrashing HollywoodNight SpotPassport HusbandWhile New York SleepsCharlie Chan on BroadwayForty Naughty GirlsGod's Country and the WomanLiving on LoveLuck of Roaring Camp, TheMidnight CourtNobody's BabySuper-SleuthThere Goes My GirlZbraň v ruceA Son Comes HomeAnthony AdverseCharlie Chan at the Opera


Aktualizace osobnostního profilu Joan Woodbury: 24.4. 2024 00:24