Greg Wise 57 let


Anglický herec a producent, známý našim divákům zejména jako John Willoughby z oscarového filmu ROZUM A CIT a jako manžel Emmy Thomson. Je zároveň také zetěm britských herců Phyllidy Law a Erica Thomsona a švagrem Richarda Lumsdena (mimochodem, představitele Roberta Dashwooda z téhož filmu) a Sophie Thomson.

Z jeho televizních rolí stojí za zmínku tři dobové BBC projekty: seriál THE MOONSTONE po boku Keeley Hawes, TV film MADAME BOVARY s Frances O'Connor v titulní roli a role Sir Charlese Maulvera v sérii CRANFORD. Po boku své tchyně Phyllidy Law a budoucího švagra Richarda Lumsdena se také objevil v seriálu NAD TEBE NENÍ.

Z filmových rolí stojí za zmínku zajímavá role ve filmu režiséra Jeroena Krabbé OBJEVENÍ NEBES. Naši diváci jej také ještě mohli zaznamenat v hlavní roli TV filmu SLEČNA MARPLOVÁ: NULTÁ HODINA.

Po mimořádném úspěchu ROZUMU A CITU se zdálo, že se objevil další konkurent Colina Firtha a Hugh Granta, který by mohl prorazit v Hollywoodu, ale, jak Wise sám říká, „já netoužil pracovat v Americe", a to znamenalo konec kariéry hvězdy světového významu.


15.5.1966
Newcastle, England, Velká Británie
Greg Wise csfd

The Echo of BeingCarmillaHledá se LouiseLove of My LifeBlackwoodEffie GrayováPrázdninyUnknown Heart3 Days in HavanaLíbánky pro jednohoMorris: A Life with Bells OnZmizelýThe Commander: The FraudsterElizabeth David: A Life in RecipesNumber 13Trial & Retribution: Sins of the FatherTristram ShandyCabbages & QueensHornblower III - VěrnostJohnny EnglishNáměstí Pěti měsícůSirensZamilovaní anděléMadame BovaryAfrikaŠílené krávyAlenka v zemi za zrcadlemJidášův polibekBláznivá nemocniceFrankensteinův důmThe MoonstoneÚzemí mrtvýchRozum a citČervencová slavnostTyphon's PeopleMužský rodTuca & BertieStrange AngelKorunaModus smrtiGalavant


Aktualizace osobnostního profilu Greg Wise: 17.11. 2023 15:09