Mylène Farmer 62 let


Francouzská zpěvačka a skladatelka Mylène Farmer se narodila jako Mylène Marie Gautier v Pierrefords (dnes městská část Montrealu) v kanadském Québecu 12. září 1961. Do Francie, rodné země jejích rodičů, se vrátila ve svých osmi letech, kdy se s rodinou usadila na pařížském předměstí Ville d’Avray, kde prožila své dětství. Její otec Max byl nadšeným chovatelem koní a přál si, aby z Mylène vyrostla stájová instruktorka. Mylène však nadchlo herectví a její otec nakonec svolil, aby mohla absolvovat tříletý kurz v herecké škole Cours Florent v Paříži. Své umělecké jméno Farmer si později si vybrala jako poctu svému idolu, hollywoodské herečce 30. let Frances Farmer.

Její největší, celoevropský úspěch však přišel teprve s třetím řadovým albem L’autre v roce 1991. Opět bylo natočeno množství dlouhých, nápaditých videoklipů, jako např. DÉSENCHANTÉE, REGRETS, JE T‘AIME MÉLANCOLIE nebo ostře cenzurovaný BEYOND MY CONTROL (zde bych rád upozornil na jistou podobnost s filmem Larse von Triera ANTIKRIST). Na tomto albu se ještě více opřela do kritiky okolního světa, ženské role ve společnosti nebo náboženství a sexu. Vlnu nevole zvedl i film k písni QUE MON COEUR LÂCHE (1992) svojí kritikou katolicismu a v němž vystoupil i Michael Jackson. V roce 1991 odjíždí Mylène Farmer poprvé na delší dobu do USA, po incidentu jež se stal 14. listopadu, kdy jeden z fanoušků, kterému neodpověděla na jeho dopisy, vtrhl do vydavatelství Polydor a zastřelil jejího vydavatele.

Roku 1994 vytvořila Mylène Farmer roli Catherine v historickém dramatu GIORGINO (scénář, režie a hudba Laurent Boutonnat), což byla její vůbec první role v celovečerním snímku. Film se však stal naprostým propadákem a tvůrcům se ani nevrátily peníze, které do snímku investovali. Zklamaná neúspěchem odchází do USA a na čas se rozchází s Boutonnatem. O rok později bylo v USA vydáno její album Anamorphosée, v jehož rámci vznikl i videoklip k písni CALIFORNIA (1996), který režíroval Abel Ferrara. Poté následovala další alba Innamoramento (1999), Avant que l’ombre (2005) a Point de suture (2008). Tři videoklipy se natáčely i v Praze: OPTIMISTIQUE-MOI (2000), v němž si zahrál např. Pavel Liška a DÉGÉNÉRATION (2008) společně se SI J'AVAIS AU MOINS RÈVU TON VISAGE (2008) – tato dvě videa byla spojena v jeden film a uvedena pod názvem THE FARMER PROJECT.

Mylène Farmer se podílela se i na animovaném celovečerním snímku ARTUR A MINIMOJOVÉ (2006) Luca Bessona, kde ve francouzské verzi snímku namluvila hlas princezny Selenie. Nezřídka se filmy Mylène Farmer v některých kruzích a zemích setkávaly s neporozuměním a jejich snaha vzbuzovat emoce a zamyšlení vedla k častému označení jako „kontroverzní“, což mělo mnohdy za následek jejich cenzuru nebo nešetrné sestřihování.


12.9.1961
Montréal, Quebec, Kanada
Mylène Farmer csfd

Arthur: ProkletíGhostlandArthur a souboj dvou světůArthur a Maltazardova pomstaGiorginoMylène Farmer 2019 - Le FilmMylene Farmer: Timeless 2013 - Le FilmMylène Farmer: Stade De FranceMylène Farmer: Avant que l'ombre... A BercyMylène Farmer: Mylenium TourMylène Farmer: Live à BercyMylène Farmer in ConcertMylène Farmer: Rallumer les étoilesMylène Farmer, LP: N'oublie pasMylène Farmer: Je te dis toutMylène Farmer - Si j'avais au moinsMoby feat. Mylene Farmer - Slipping Away (Crier La Vie)Mylène Farmer: L'amour n'est rienMyléne Farmer: Music Videos II & IIIMylène Farmer: Am-Stram-Gram, L'Mylène Farmer: Music Videos IMylène Farmer: CaliforniaMylène Farmer: Beyond My ControlMylène Farmer: DésenchantéeMylène Farmer: Allan (Live)Mylène Farmer: Pourvu qu'elles soient douces (Libertine II)Mylène Farmer: Sans logiqueMylène Farmer: A insi soit je...Mylène Farmer: TristanaMylène Farmer: LibertineMylène Farmer: Plus GrandirMylène Farmer: Les Clips L'Intégrale 1999 – 2020Farmer Project, TheKate Ryan - DésenchantéeAlizée - GourmandisesTapis rougeLes enfants de la guerreStars 90La ClasseLes EnfoirésC'est encore mieux l'après-midi


Aktualizace osobnostního profilu Mylène Farmer: 13.11. 2023 06:36