Lesley Sharp 64 let


Lesley Sharp, anglická divadelní, filmová a seriálová herečka, známá pro vysokou rozmanitost rolí v britských televizích, se narodila roku 1964 v Liverpoolu, Merseyside.

V 18ti se Lesley přestěhovala do Londýna a po neúspěšném pokusu dostat se na divadelní školu, pracovala v muzeu Victoria & Albert. Po tom, co byla z práce "laskavě" vyhozena, začala od roku 1982 navštěvovat školu hudby a dramatu Guildhall.

Lesley Sharp debutovala ve filmu Alana Clarka RITA, SUE AND BOB TOO, kde hrála Bobovu manželku Michelle. Brzy poté se objevila v dalším Clarkově projektu, filmové verzi úspěšné divadelní hry ROAD Jima Cartwrighta, zde hrála roli Valerie. Ve filmech NAKED Mike Leigheho a PRIEST Jimmyho Governa ukázala, že je velmi talentovanou herečkou. Když hrála v THE FULL MONTY, byla již v Británii známou herečkou.

I když hrála Lesley v mnoha filmech, nejvíce je známá především jako představitelka v televizní tvorbě. Koncem 90. let jí byla nabízena řada hlavních rolích v dobře napsaných dramatických seriálech. COMMON AS MUCK bylo následováno dramatem o ženském fotbalovém týmu PLAYING THE FIELD, kterého bylo odvysíláno 5 sezón. Lesley Sharp hrála nezanedbatelné role v GREAT EXPECTATIONS jako paní Joeová a v NATURE BOY jako Martha Tylerová, než zakotvila v hlavní roli seriálu CLOCKING-OFF, oceněného cenami BAFTA, ve kterém hrála Trudy Grahamovou. Následně hrála v BOB AND ROSE, což vyústilo v její nominaci právě na cenu BAFTA. Další filmové zářezy byly role ve filmech jako FROM HELL nebo CHEEKY.


3.4.1960
Manchester, England, Velká Británie
Lesley Sharp csfd

BrightonDusty and MeShirleyWhistle and I'll Come to YouInkoustové srdceThe ChildrenThe True Voice of MurderThe True Voice of ProstitutionBorn with Two MothersOur Hidden LivesPlanespottingCarrie's WarVera Drake - Žena dvou tváříCarlaNestoudníkThe Second ComingZ peklaGreat ExpectationsDo naha!The MoonstoneHlavní podezřelý: Unesené dítěPriestNahýCame Out, It Rained, Went Back in AgainTop GirlsZavři mi očiNight VoiceSpis o RáchelLove Child, TheRoadRita, Sue and Bob TooBefore We DieDo naha!Winx Saga: OsudLiving the DreamThree GirlsParanoidScott and BaileyCapital


Aktualizace osobnostního profilu Lesley Sharp: 1.11. 2023 13:14