Robin Weigert 54 let


Robin Weigert je americká televizní a filmová herečka. Weigert se narodila ve Washingtonu D.C. a je židovského původu. Po absolvování Brandeis University v roce 1991, navštěvovala Weigert New York University a na Tisch School of the Arts získala titul Master of Fine Arts. Po dekádě divadelního hraní, především v New Yorku, se Weigert přestěhovala do Los Angeles, kde ztvárnila mnoho televizních a filmových rolí.

V dramatu THINGS WE LOST IN THE FIRE /2007/ hrála vedlejší roli Brendy spolu s Beniciem Del Torem a Halle Berry v hlavních rolích. V komedii THE SESSIONS /2012/ opět účinkovala ve vedlejší roli Susan a v dramatu CONCUSSION /2013/ ztvárnila jednu z hlavních postav Abby Ableman v režii Stacy Passon. Díky této roli byla v roce 2013 nominována na cenu Breakthrough Award na předáváni cen Gotham Awards.

K dnešnímu dni /2014/ byla její největší rolí postava Hannelore ve stejnojmenné filmové adaptaci románu Josepha Kanona THE GOOD GERMAN /2006/, v režii Stevena Soderbergha. V roli právničky motorkářského klubu se objevuje v drama seriálu SONS OF ANARCHY /2008-současnost 2014/ a pravidelnou roli manipulátorky Gradishar ztvárňuje v drama seriálu CHICAGO PD /2014/.

Jejím vzorem je její 95-letý dědeček Harold Laufman, spisovatel a chirurg v důchodu. Jeden čas se živila jako recepční a číšnice a sama prohlásila, že se považuje za jednu z nejhorších servírek na světě.


7.7.1969
Washington, District of Columbia, USA
Robin Weigert csfd

Avenue of the GiantsOur SonÚsměvDeadwoodCold BrookNew MoneyPushing DeadHazardní hráčiTake Me to the RiverTah pěšcemOtřes mozkuSezeníMůj milý, můj drahýPotápěčSoukromé životy Pippy LeeThe UndyingOkřídlené bytostiReservationsSynecdoche, New YorkSpálené vzpomínkyBerlínské spiknutíLoggerheadsThe Sleepy Time GalNové začátkyHeart to Heart.comTwelfth Night, or What You WillTrackerJuliaAmerican Horror StoryPolitikBerlínská miseCastle RockSedmilhářkyDietlandFearless


Aktualizace osobnostního profilu Robin Weigert: 15.11. 2023 23:56