Britt Robertson 34 let


Brittany Leanna "Britt" Robertson se narodila 18. dubna v roce 1990 ve městě Charlotte, v Severní Karolíně ve Spojených Státech. Narodila se jako nejstarší (z celkem sedmi dětí) matce Beverly Robertson a otci Ryanovi Robertsonovi. Po boku svého rodinného příbuzenstva, které tvořili převážně nevlastní sourozenci (tři na matčině a tři na otcově straně) prožila Britt vcelku poklidné dětství. Vyrostla v Greenville, v Jižní Karolíně a doma byla vedena výhradně svou matkou, která měla jisté pochybnosti o veřejných středních školách, takže ji mimo jiné zajišťovala i domácí studium. Už ve svém ranném věku se účastnila různých vystoupení v místním divadle Greenville Little Theatre a když jí bylo 14 let, rozhodla se, že chce vzít herectví vážně a s vidinou herecké kariéry se tedy se svou babičkou Shuler Robertson přestěhovala do Los Angeles ve snaze, že se jí podaří najít nějaká první herecká role v televizním seriálu. Její babička měla s Britt velmi dobrý vztah, byla ji morální podporou při účasti na svých prvních konkurzech a během volných chvílích ji učila tkát látku. Byla dokonce zapojena jako producent do prvního filmového projektu, kde byla Britt vybrána (The Ghost Club, 2002).

Kromě televizních projektů získala později také relativně klíčovou roli jako Cary Burns ve filmu Dan in Real Life (2007), kde hlavní postavu obsadil Steve Carell. Úspěch pokračoval a s ním i obsazení do další vedlejší role ve filmu Scream 4 (2011) a především obsazení do hlavní role seriálu Life Unexpected (2010), kde hrála po dobu dvou sérií jako Lux Cassidy spolu s Kristofferem Polahou a Shiri Appleby. Bohužel po 26 epizodách byl seriál zrušen. Další větší rolí v TV seriálu byla role čarodějky Cassie Blake v seriálu The Secret Circle (2011), který se dočkal pouze jedné série a následně byl stanicí The CW taktéž ukončen. Na přelomu roku 2012 a 2013 si zahrála ještě v patnácti epizodách seriálu Under the Dome. Po veškerých menších i větších zdarech na televizní scéně začala být Brittany pomalu ale jistě obsazována také do větších celovečerních filmových projektů. Kromě vedlejší role jako Kristen ve filmu Delivery Man (2013), kde si zahrála po boku Vince Vaughna byla obsazena také do hlavní role filmu The First Time (2012), kde se poprvé setkala s Dylanem O´Brienem. Jejich spolupráce na tomto filmu nakonec vyústila ve skutečný vztah, ve kterém jsou spokojeně až dodnes. Film měl úspěch nejen u mladého publika a středoškoláků, ale například i na festivalu Sundance FF 2012, kde byl režisér Jon Kasdan nominován na Velkou cenu poroty za nejlepší hraný film.

V roce 2014 byla Brittany obsazena do nízkorozpočtového snímku Ask Me Anything, kde si zahrála roli lehce sexuálně desorientované dívky Katie Kampenfelt. Vyhrála také cenu Boston Film Festival Award za nejlepší vedlejší herečku ve filmu White Rabbit (2013). O rok později byla obsazena jako chytrá a optimistická dospívající dívka Casey Newton do jarního trháku studia Disney, do filmu Tomorrowland (2015), kde stála po boku hvězd jako jsou George Clooney nebo Hugh Laurie. V tentýž rok se jí ještě povedlo stihnout natočit film inspirovaný knihou Nicholase Sparkse, The Longest Ride (2015) kde ztvárnila vysokoškolačku Sophii, která se zamiluje do jezdce rodea Luka, kterého obsadil Scott Eastwood. Za obě tyto velké role se jí dostalo patřičného uznání. Byla nominována na cenu Teen Choice Award jako herečka ve Sci-Fi (Tomorrowland) a jako herečka v drama filmu (The Longest Ride). Pomalu ale jistě začala být Brittany populárnější a žádanější. Díky důležitějším rolím a větším filmům se z prostředí televizních obrazovek přesunula na filmové plátno, kde dostala zasloužený prostor pro svůj talent. Na jaře roku 2016 měl premiéru film Mother's Day, ve kterém se Britt objevila po boku Julie Robberts, Jenifer Anitson a Kate Hudson. Následně byla obsazena do dramatu Mr. Church, kde si zahrála hlavní roli se znamou tváří Eddiem Murphym, který zde ztvárnil postavu rodinného kuchaře. Ještě v tentýž rok byla obsazena také do romantického sci-fi filmu The Space Between Us, kde představila roli středoškolské studentky Tulsy, za kterou z Marsu přiletí Asa Butterfield v roli Gardnera Elliota.

Na rok 2017 má po delší době opět naplánovanou účast v seriálu, tentokrát půjde o projekt Netflixu, seriál Girlboss, kde se má představit jako Sophia. Dále si také zahraje v rodinné komedii A Dog's Purpose, kde bude hlavní postavu namlouvat Bradley Cooper. Z lokálního divadla na předměstí Greenville až na kinoplátna velkých hollywoodských blockbusterů. Ucházení se o role, malé obsazení v dětských seriálech a vlastní bydlení již v 16ti letech. Cesta, kterou si Brittany prošla nebyla jednoduchá, ale určitě stála za to. Splnil se jí sen. Uvidíme, co má v plánu příště.


18.4.1990
Charlotte, North Carolina, USA
Britt Robertson csfd

The Re-Education of Molly SingerAbout FateA Mouthful of AirBooks of BloodDokud jsi se mnouKappa Kappa DiePsí posláníVesmír mezi námiJack Goes HomePan ChurchSvátek matekNejdelší jízdaZemě zítřkaAsk Me AnythingDortPozdravy ze spermabankyWhite RabbitThe First TimeDomácí záležitostiVideo GirlVřískot 4Avalonská středníCherryTriple DogMother and ChildThe Alyson Stoner ProjectDesátý kruhProkletíNáš přítel FrankŽivot podle DanaDržte krok se SteinovýmiJesse Stone: Nový začátekWomen of a Certain AgePotíže růstu: Zase ti SeaveroviThe Last SummerGhost Club, TheOne of ThemThe Rookie: FedsZelenáčStalo se v MontaněLittle Fires EverywhereFor the People


Aktualizace osobnostního profilu Britt Robertson: 10.11. 2023 23:06