Matt Lucas 50 let


Matthew Richard „Matt“ Lucas je známý britský komik, scénárista a herec. Je židovského původu, rodiče se jmenovali Diana a John Lucas a Matta vychovávali ve Stanmoru, společně se starším bratrem Howardem. Navštěvoval chlapeckou školu Haberdashers‘ Aske’s Boys School v Hertfordshire, stejně jako např. David Baddiel nebo Sacha Baron Cohen. V letech 1993 – 1995 pokračoval ve studiu dramatu na Faculty Of Arts na Bristol University. V roce 1996 umírá v Brentu jeho otec na srdeční infarkt ve věku 52 let.

1999 vznikl ve spolupráci s Davidem Walliamsem úspěšný seriál ROCK PROFILE, ve kterém parodují rozhovory s hudebními celebritami. Dalším zásadním počinem se stala LITTLE BRITAIN (2003), původně rozhlasová show, pak i televizní, kde spolupracuje opět s Walliemsem. Lucas zde ztvární celou řadu postav, např. již zmíněnou Marjoire Dawes, Andyho Pipkina nebo Vicky Pollard. Fanoušci si žádali pokračování, a tak se Lucas s Walliemsem rozhodli, že své hrdiny vezmou za velkou louži a natočí LITTLE BRITAIN USA (2008).

Lucas přijal roli v muzikálu TABOO, pod nímž je podepsán Boy George, a zahrál si jednu z hlavních rolí. Mihl se v hororové parodii SHAUN OF THE DEAD (2004), vidět jsme jej mohli v televiznímu dramatu CASANOVA (2005) nebo také v adaptaci novely Kennetha Grahama – THE WIND IN THE WILLOWS (2006). Jeho poslední výstup je zatím dvojrole Tweedledee a Tweedledum v Burtonově ALICE IN WONDERLAND (2010).

Lucas přišel o všechny své vlasy již v šesti letech. Angažuje se v práci pro charitu – je patronem The Karen Morris Memorial Trust, kt. pomáhá pacientům s leukémií a jejich rodinám. V dubnu 2004 pro ně vyhrál v soutěži WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE £62,500 a v roce 2007 nazpíval společně s Peterem Kayem písničku I’m Gonna Be (500 Miles) jako singl pro charitu Comic Relief (do 48 hodin se umístila na 3. místě UK Top 40 a nakonec se stala i jedničkou, prodalo se 400.000 kopií).


5.3.1974
Paddington, Londýn, England, Velká Británie
Matt Lucas csfd

Gladiator 2WonkaConsider YourselfHledá se YettiPolarPsí veličenstvoA Futile and Stupid GestureBenjaminKrálíček PetrSherlock KoumesDoctor Who: Twice Upon a TimeJak balit holky na mejdanechThe LabyrinthVic & Bob's Big Night OutA Midsummer Night's DreamAlenka v říši divů: Za zrcadlemDoctor Who: The Return of Doctor MysterioDoctor Who: The Husbands of River SongPaddingtonHarry Hill Movie, TheKrál ze SohoV tajnostiSmall ApartmentsGnomeo & JulieŽeny soběAlenka v říši divůThe InfidelAstro BoyLittle Britain: LiveŽabákova dobrodružstvíMrazivá tmaAD/BC: A Rock OperaAll Star Comedy Show, TheCaptain VSurrealissimo: The Trial of Salvador DaliPlunkett & MacleaneDruhá šance pro láskuYou Are HereDennis Pennis R.I.P.It's Ulrika!Legendy zítřkaÚdolí MuminkůPán časuGalavantHuangovi v AmericeMack & MoxyMuž hledá ženuPompidouPortlandia


Aktualizace osobnostního profilu Matt Lucas: 3.11. 2023 01:53