Frances de la Tour 79 let


Frances de la Tour získala cenu Tony za svůj výkon v roli paní Lintottové ve velice úspěšné divadelní hře Alana Bennetta The History Boys v režii Nicholase Hytnera a v roce 2006 byla nominována na cenu BAFTA za svou roli v televizním zpracování této hry. Třikrát obdržela cenu Olivier: v roce 1980 v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon za roli ve hře Duet for One, za který získala také cenu Evening Standard Best Actress Award, v roce 1984 v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon v obnovené premiéře za roli ve hře A Moon for the Misbegotten a v roce 1992 v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve hře When She Danced. De la Tour navštěvovala v šedesátých letech Drama Centre v Londýně, aby se poté stala členkou Royal Shakespeare Company.

Mezi její televizní role patří například sitcom Rising Damp, film Duet for One, za který byla nominována na cenu BAFTA, seriál BBC Mrtvé probouzeti, film Hercule Poirot: Smrt na Nilu, Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku, seriál BBC Sensitive Skin a v poslední době také seriál CBS-TV 3 libry.


30.7.1944
Bovingdon, Hertfordshire, England, Velká Británie
Frances de la Tour csfd

DolittleEnola HolmesováMuž v oranžové košiliDáma v dodávcePan HolmesPoslední přežijeUž teď mi chybíšČarovný lesPopelka v pastiPrivate PeacefulSuspension of DisbeliefHugo a jeho velký objevAlenka v říši divůHarry Potter a Relikvie smrti - část 1Kniha přežitíLouskáček ve 3DŠprtiHarry Potter a Ohnivý pohárVišňový sadGenghis CohnBejewelledStrike It RichClemSmysluplná vraždaRising DampWombling FreeĎáblova dceraNaše slečna FredEvery Home Should Have OneRodinné poutoProfesor TempestThe PrinceJarmark marnostiCizinkaJízlivě tvůjKolekce


Aktualizace osobnostního profilu Frances de la Tour: 17.11. 2023 15:39