David Bradley 82 let


David Bradley narozen 17 dubna roku 1942 v Yorkshiru, Velké Británii se stal hercem již v roce 1971, hrál policejního důstojníka v úspěšném komediálním seriálu NEAREST AND DEAREST.

Nejvíce ho ale jistě proslavila role školníka Bradavic Arguse Filche V HARRY POTTERovi. Z dalších filmů je to BBC adaptace SWEENEY TODD nebo komedie HOT FUZZ. Jeho poslední role je postava Leonarda Attwella, starce šikanovaného chuligány v drsném thrilleru s Michaelem Cainem HARRY BROWN.

V roce 1991 vyhrál cenu Oliviera za výkon v KING LEAR v Royal National Theatre. Je celoživotním fanouškem fotbalového klubu York City. Nyní žije ve Stratfordu nad Avonou a je prezidentem Second Thoughts Drama Group.


17.4.1942
Yorkshire, England, Velká Británie
David Bradley csfd

FrankensteinLekce truchleníSlepičí úlet: Zrození nugetTvoje, nebo moje Vánoce? 2AlelujáPinocchio Guillerma del ToraTvoje, nebo moje Vánoce?Emily the Little Match GirlJoltAwait Further InstructionsThe LodgersMladý MesiášAn Adventure in Space and TimeU Konce světaCaptain America: První AvengerHarry Potter a Relikvie smrti - část 2The HoldingDalší rokHarry BrownHarry Potter a Princ dvojí krveBarva kouzelThe Daisy ChainVím, že víšHarry Potter a Fénixův řádJednotka příliš rychlého nasazeníLycanthropySweeney ToddHarry Potter a Ohnivý pohárPan Harvey zapaluje svíčkuRed MercuryHarry Potter a vězeň z AzkabanuVymítač ďábla: ZrozeníCasterbridgeský starostaHarry Potter a Tajemná komnataThe IntendedTohle není romanceDoholaGabriel & MeHarry Potter a Kámen mudrcůMurphyho zákonKrál je živKouzelná zahradaLeft Luggage aneb Kufry pana SilberschmidtaReckless: The MovieThe MothZdá se, že...Zrádné polibkyPán loutekTartuffe or The ImposterComaRespondérPo životěPán času


Aktualizace osobnostního profilu David Bradley: 3.4. 2024 13:46