Tóma Ikuta 39 let


Ikuta ve svých 12 letech začínal v populární show pro děti TENSAI TEREBI KUN. Jako člen dětského seskupení Strawberry Parfait byl velmi oblíbený nejen u japonského publika. Díky tomuto vystupování dostal nabídku připojit se k umělcům produkční společnosti Johnny's Entertainment. Nabídku přijal a jako člen Johnny´s začal vystupovat v roce 1996. Brzy nato založil s bývalými členy seskupení Arashi kapelu M.A.I.N. (podle členů - Jun Matsumoto, Masaki Aiba, Toma Ikuta a Kazunari Ninomiya). V roce 1999 vzniklo pod Johnny´s další seskupení jménem B.I.G. (Bad Image Generation), jejímiž členy byli další populární členové Johnny´s - Koki Tanaka z KAT-TUN, Tomohisa Yamashita z NEWS, který stále patří mezi Ikutovi nejbližší přátele. Krátce poté bylo B.I.G. zredukováno pouze na Toma a Tomohisa.

Do té doby se Toma objevil v mnoha televizních dramatech v celkem rozdílných rolích. Jako rebel-teenager v KINŌ WA TOMO KYŌ NO TEKI (2004); mladík, který ztratil svou lásku v GEKIDAN ENGIMONO: OTOKO NO YUME (2005) a také jako mladý policista v DEKABEYA (2005). V 2006 hrál Toma postavu Boxe, obsedantně chorobného čistotného fanatika v dramatu podle známé mangy AKIHABARA@DEEP (2006), s kolegou z 3TOPS, Shunsuke Kazama. Také se objevil jako Oribe Junpei, mladík prahnoucí po pomstě v sequelu HANA YORI DANGO.

Toma účinkoval také v řadě muzikálů produkovaných Johnny's Entertainment, jako např. Playzone, SHOCK a West Side Story, stejně tak i v muzikálech jiných agentur jako Azumi a Azumi Returns. Jedna z jeho průlomových rolí na prknech slávy byla jeho první hlavní role v "Cat in the Red Boots“. Premisa příběhu byla volně založena na jeho vlastním příběhu.

V roce 2007 přišlo japonské dorama HANAZAKARI NO KIMITACHI E, kontroverzní ve své genderové zaměřenosti, které bylo pravděpodobně pro Ikuta největším kariérovým zlomem. Stejně jako hlavní herečka (Maki Horikita) obdržel cenu za nejlepšího herce, a to za ztvárnění postavy Shuichi Nakatsu, mladého středoškoláka, který začne řešit otázku své sexuality ve chvíli, kdy se zamiluje do spolužáka Mizuki Ashiya (který je ve skutečnosti převlečená dívka) v prostředí prominentní chlapecké školy. Získal tři hlavní televizní ceny za nejlepšího herce ve vedlejší roli a otevřela se mu tak spousta nových hereckých příležitostí a stal se také jedním z nejvyhledávanějších mladých herců.


7.10.1984
Noboribecu, Hokkaido, Japonsko
Tóma Ikuta csfd

JudoThe Dry SpellThe Mole Song: FinalJoke: 2022 panic haišin!Můj přítel „A“PropleteníSensei! Suki ni natte mo ii desu ka?Himicu: Top SecretMogura no uta: Hongkong kjósókjokuGrasshopperJokokuhanMiracle: Debikuro-kun no koi to mahoNō otokoPíseň krtka: Tajný agent ReijiBokura ga itaBokura ga ita: Part 2Gendži monogatari: Sennen no nazoHanamizukiNingen šikkakuSeaside MotelHana zakari no Kimitachi e - SpecialAsuka e, Soshite Mada Minu Ko eKeibuho daimajinKamakuradono no 13-ninMoto kare no juigondžóKakenai!? Kjakuhonka Jošimaru Keisuke no sudžigaki no nai seikacuIdaten: Tokyo Olympic hanašiOre no hanaši wa nagaiUroborosu: keisacu o sabaku wa ware ni ariGunši KanbeiOsozaki no Himawari ~Boku no Jinsei, Renewal~Kjúkei no kójaUnubore DekaMadžo saibanVoice: inoči naki mono no koeMaóMed a čtyřlístekHana jori dango 2Hana zakari no kimitači e: Ikemen paradise


Aktualizace osobnostního profilu Tóma Ikuta: 19.10. 2023 09:10