David Bamber 69 let


Anglický televizní a divadelní herec David James Bamber se narodil 19. září 1954 ve Walkdenu, Anglie jako nejmladší ze čtyř dětí horníka a zdravotní sestry. První herecké zkušenosti sbíral již jako teenager, ale příliš si nevěřil. Přesto se rozhodl pro studium v oboru drama na Bristol University, a poté na londýnské Royal Academy of Dramatic Art, kde získal v roce 1976 Zlatou medaili, a jejíž je v současnosti členem.

David je také úspěšný divadelní herec, v roce 1995 získal cenu Laurence Oliviera pro nejlepšího herce za postavu Guye ve hře My Night with Reg (1994), kterou posléze vysílala i televize BBC. Jako hlasový herec se podílel na audiodramatech The Council of Nicaea (2005) a The Way We Live Right Now (2008).

Herec je ženatý od roku 1982 s herečkou Julií Swift a mají spolu čtyři děti, dceru Hayley (*1988) a syny Thea (*1991), Jonathana (*1995) a Ethana (*1998). Rodina žije v Severním Londýně, David je nadšeným kuchařem, rád hraje na klavír a poslouchá hudbu. I když se mu od školních let zvedlo sebevědomí, stále si netroufá na hlavní role a skromně o sobě tvrdí, že je dobrý ve vedlejších rolích. Přesvědčivá role Hitlera ve Valkýře hovoří za mnohé, i když je dobré zmínit, že jeho podobnost s touto osobou je čistě náhodná.


19.9.1954
Walkden, Manchester, England, Velká Británie
David Bamber csfd

End of TermEnola HolmesováThe ProtectorPeterlooThis Weekend Will Change Your LifeBorg/McEnroeNejtemnější hodinaŠíleně normálníChubby FunnyOne Crazy ThingThe Limehouse GolemChristmas EveKrálova řečProkletá vesniceValkýraJedno s druhýmMiss PotterHrad bude můjPollyannaAgent bez minulostiDaniel DerondaMerchant of Venice, TheDěti železniceNeville's IslandMy Night with RegJarní bouřePříliš vydařený útěkSilnice DakotaVelká očekáváníDoktor a ďáblovéPrivates on ParadeDalglieshFlesh and BloodGrantchesterV čísle 9Queens of MysterySkandál po anglickuTrustZavolejte porodní sestřičkyMěstské legendyPodfu(c)kQuacksStřelný prach


Aktualizace osobnostního profilu David Bamber: 18.11. 2023 15:30