Rooney Mara 39 let


Herečka Patricia Rooney Mara pochází z Bedfordu na předměstí New Yorku. Je mladší sestrou herečky Kate Mara (např. snímek Odstřelovač, Transsibiřský expres či Ironman 2) a kromě ní má ještě dva bratry.

Přes epizodní role v seriálech se dostala k filmu a v roce 2009 se objevila v úspěšném dramatu DARE. Následující rok je pak pro její filmovou kariéru průlomový neboť získává hlavní roli v remaku slavného hororu NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET a objevuje se rovněž ve snímku režiséra Davida Finchera THE SOCIAL NETWORK. Fincherovi se zalíbila natolik, že ji svěřil jednu z hlavních rolí v očekávané trilogii filmů podle románů dnes již zesnulého, švédského spisovatele Stiega Larssona. První z trilogie snímků nese originální název THE GIRL WITH THE DRAGON TATOO a je inspirována románem Muži, kteří nenávidí ženy (film je do českých kin uveden pod stejnojmenným názvem).

Ve volném čase pomáhá Rooney Mara organizaci Faces of Kibera, která obstarává lékařskou péči pro sirotky ve slumu v Keňském Nairobi.


17.4.1985
Bedford, New York, USA
Rooney Mara csfd

PolarisHovoří ženyUlička přízrakůMáří MagdalénaNeboj, daleko neutečeOd písně k písniPřízrakThe DiscoveryKubo a kouzelný mečLionTajný deníkUnaCarolPanOdpadAin't Them Bodies SaintsOnaVedlejší účinkyMuži, kteří nenávidí ženyNoční můra v Elm StreetSociální síťDareFriends (With Benefits)Mládí v hajzluTanner HallThe Winning SeasonDream BoyTemná legenda 3PohotovostUklízečProfesionálkyZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiLoving HighsmithNadvládaMademoiselle CTouch of EvilThe 29th Annual Screen Actors Guild Awards77th Golden Globe AwardsOscar 2020Hollywood InsiderThe EE British Academy Film Awards 2016Zlatý Glóbus 2016Ok! TV84. Annual Academy AwardsOscar's Red Carpet 2012ConanRencontres de cinémaE! Živě z červeného koberce


Aktualizace osobnostního profilu Rooney Mara: 1.11. 2023 23:48