Catherine Alric 70 let


Catherine Alric je dnes již řadu let uznávanou spisovatelkou a autorkou dětských knih, v mládí se ale prosadila jako herečka a v 70. a 80. letech ji i naši diváci mohli zaznamenat v několika filmech převážně komediálního žánru. Od dětství jevila umělecké nadání k různým oborům, věnovala se zpěvu, tanci a malování, nejvíce ji ale zajímalo divadlo. Již v patnácti letech účinkovala poprvé na jevišti, později vystudovala herectví a začala působit na divadelních scénách mimo Paříž.

V první polovině osmdesátých letech hrála Catherine Alric i v několika filmech ročně, spolupráci navázala také s televizí a objevila se v několika seriálech, točila též v Itálii. Znovu s Annie Girardot hrála v komedii ODPLATA (La revanche, 1981), velké role vytvořila i v dalších komediích různých režisérů (Jean Yanne, Roger Kay, Christian Gion). Před filmovou kamerou stála naposledy v rámci komedie POVÝŠENÍ PŘES POSTEL (Promotion canapé, 1990), od té doby hraje výhradně v televizi.

Koncem osmdesátých let našla Catherine Alric těžiště svých aktivit v tvorbě pro děti a v roce 1989 publikovala svou prvotinu Boulette et Marcel à l'opéra. Od té doby vydala dalších šest knih zaměřených na děti mladšího školního věku, koncem devadesátých let spojila své síly s výtvarníkem Clémentem Mansionem, s nímž založila vlastní nakladatelství CIRAL. Kromě občasné práce pro televizi se dodnes věnuje příležitostně i divadlu a vystupuje s různými soubory v Paříži i na oblastních scénách.

Catherine Alric není provdaná, ale již řadu let je jejím životním partnerem je generál Jean-Loup Chrétien (*1938), první francouzský kosmonaut.


23.3.1954
Neuilly-sur-Seine, Paříž, Île de France, Francie
Catherine Alric csfd

Marié(s) ou presqueQu'elle est belle la quarantaine!Du jour au lendemainUn père en plusMio padre è innocenteUn démon sur l'épaulePromotion canapéČápi mají svojí hlavuNashledanou a děkujiDouble faceDrôle de samediLiberté, égalité, choucrouteZlomky životaClashDer SchnüfflerT'empęches tout le monde de dormirLa Puce et le privéLa RevancheNafta! Nafta!Ukradli torzo JupiteraBudeme hubnout společněHistoires de voyous: Les marloupinsSukničkářÚspěšný společníkNěžné kuřeOne, Two, Two: 122, rue de ProvenceUlysse est revenuJako klíštěLa Mort amoureuseNenapravitelnýLe MensongeParadise kempSt. TropezMstitelStíny včerejškaLe Retour d'Arsène LupinPolicejní zpravodajská službaUn privé au soleilAuto dělá člověkaBonjour maîtreHistoires étrangesLes brigades du TigreGala de l'unionLa nuit des CésarsLes rendez-vous du dimanche


Aktualizace osobnostního profilu Catherine Alric: 15.2. 2024 09:52