Sheldon Lettich 73 let


Sheldon Lettich se narodil v New Yorku a záhy se jeho rodina přestěhovala do Los Angeles. Po ukončení střední školy se dal k armádě a vyzkoušel si i službu ve Vietnamu jako spojař. Na univerzitě začal snít o filmařském řemeslu a zpočátku to vypadalo, že se stane profesionálním kameramanem. Na Americkém filmovém institutu, který poté studoval, se seznámil i s psaním a režií a u těchto filmařských profesí již zůstal.

Úspěch KRVAVÉHO SPORTU nejenom nastartoval Jean-Claudovi skvělou kariéru, ale zapříčinil i dlouholeté přátelství s mužem, který pro něj tento film napsal. Van Damme si na oplátku zahrál hlavní roli v režisérském debutu Sheldona Letticha, filmu LVÍ SRDCE a spolupráce pokračovala i na filmu DVOJITÝ ZÁSAH. Sheldon Lettich nezahálel a točil dál, MISTR NEZNÁMÉHO BOJE s Marcem Decascosem, PERFECT TARGET s Danielem Bernhardtem, nebo POSLEDNÍ HLÍDKA s Dolphem Lundgrenem.

Nepříliš úspěšně poté navázal na spolupráci s Jean-Claude Van Dammem. Nejdříve napsal a produkoval film LEGIONÁŘ a poté ve filmu POSLÁNÍ, kde si zahrál i Charlton Heston v jedné ze svých posledních rolí. Poslední spojení Van Damme – Lettich proběhlo při filmu ELITA ARMÁDY s Vivicou A. Fox.

Životním snem Sheldona Letticha bylo natočit velký film z vietnamské války. Po zhlédnutí TROPICKÉ BOUŘE Bena Stillera ale usoudil, že tuhle válku už nikdo vážně brát nebude. Jeho sen tedy zůstane nenaplněn.


14.1.1951
New York City, New York, USA
Sheldon Lettich csfd

Hrdina MaxElita armádyMistr neznámého bojeDvojitý zásahLví srdceKrvavý sportRambo IIIPosláníPoslední hlídkaDůležitý terčIn Search of the Last Action HeroesElectric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon FilmsPut Up Your Dux


Aktualizace osobnostního profilu Sheldon Lettich: 3.11. 2023 13:50