Paul F. Tompkins 55 let


Paul Francis Tompkins je americký komik, herec a scénárista. Je známý především účinkováním v televizních programech jako MR.SHOW WITH BOB AND DAVID, REAL TIME WITH BILL MAHER a BEST WEEK EVER, později přejmenovaném na Best Week Ever with Paul F.Tompkins.

Tompkinsovy stand-up představení jsou založeny na vyprávění příběhů a pozorovacím stylu. Tompkins své komediální skeče dovádí až do absurdna a častokrát začleňuje do svých vystoupení i své osobní zkušenosti a rodinné historky. Jeho komediální styl je popsán jako alternativni komedie. Tompkins je známý častým převlékáním kostýmů během svých představení, často hraje v obleku, někdy v hodně proužkovaném s motýlkem a jeho vzhled byl kritiky označen jako „dapper“ – ze škatulky. Tompkins popsal svůj vzhled jako „foppish“ - fintil a svou osobu jako Cedric the Entertainer. Tompkins vystupoval v nesčetném množství různých rádiových i TV shows, ať už jako host nebo jako tvůrce. Pro příklad: Thrilling Adventure Hour, Late Night with Conan O´Brien, John Oliver New York Stand Up Show apod.

Tompkins psal a vystupoval v Mr. Show with Bob and David v letech 1995-1998 a v roce 1998 byl jeho pořad nominován na cenu Emmy v kategorii „nejlepší scénář pro hudební program“. Tompkinsova spolupráce s tvůrci pořadu Mr.Show.. , Bobem Odenkirkem a Davidem Crossem vedla k získání role v TV seriálu TENACIOUS D, kde si Tompkins zahrál roli manažera nočního klubu. S dlouholetým přítelem Adamem McKayem konzultoval scénář komedie TALLADEGA NIGHTS /2006/. Ve filmu ANCHORMAN:THE LEGEND OF RON BURGUNDY /2004/ hrál roli MC v kočičí show.

Tompkins se objevil v řadě televizních programů jako NEWS RADIO, FRASIER, WEEDS, THE SARAH SILVERMAN PROGRAM, PUSHING DAISEIS, COMMUNITY a CURB YOUR ENTHUSIASM. Tompkins hrál roli Prescotta ve filmu P.T.Andersona THERE WILL BE BLOOD /2007/. Ve filmu Stevena Soderbergha THE INFORMANT /2009/ si zahrál roli agenta FBI D‘Angela. V kanadském seriálu THE L.A.COMPLEX si znova zahrál fiktivní roli sebe samého.


12.9.1968
Philadelphia, Pennsylvania, USA
Paul F. Tompkins csfd

Love VirtuallyKancl domaNa vlásku před šťastně až na věkyKill Me, DeadlyThe Dramatics: A ComedyBambi CottagesJason Nash Is MarriedDronesNa vláskuInformátor!1321 CloverAž na krevKrálové ro(c)kuWake Up, Ron Burgundy: The Lost MovieZprávař: Příběh Rona BurgundyhoBěž, Ronnie, běž!MagnoliaJack FrostWin a DateNebe s.r.o.NeporazitelnýPantheonStar Trek: Lower DecksSimpsonoviVeliký severCentral ParkHouseBrokenRutherford FallsVědátorka Ada TwistováAunty Donna: Zábavný důmBrockmireKačeří příběhyMrtvý bod


Aktualizace osobnostního profilu Paul F. Tompkins: 15.3. 2024 12:47