Eve Pearce 95 let


Eve Pearce je skotská herečka, hrající převážně v produkcích divadelní společnosti Royal Shakespeare Company /RSC/. Eve Pearce se narodila v Aberdeenu do velmi chudé rodiny, kde vyrůstala v jednopokojovém bytě. Její matka zemřela, když bylo Eve sedm let. Ve dvanácti letech se její otec podruhé oženil a společně se odstěhovali do Londýna. V roce 1948 se jí podařilo získat stipendium LCC Scholarship na Royal Academy of Dramatic Art v Londýně a ve druhém ročníku se vdala za Jamese Ormeroda.

Celkově její herecká kariéra obsahuje šest dekád zahrnujících nespočet rolí v divadle RSC a na West Endu, zejména v roli Amelie ve hře "Wild Oats" v divadle Aldwych Thetre, kde hrála spolu s Jeremy Ironsem, Alanem Howardem, Lisou Harrow nebo Benem Crossem nebo v roli Rosamondy ve hře "Les Liaisons Dangereuses". Divadelní autor Avi Nassa napsal speciálně pro ni one-woman hru "Woman in the Moon" a autorka Ursula Martinez pro ni napsala roli sebe samé ve starším věku ve hře "Ursula Martinez OAP".

V drama-komedii Mikea Leigha TOPSY-TURVY /1999/ ztvárnila postavu Gilbertovy matky.V romantickém sportovním filmu s Kirsten Dunst a Paulem Bettanym WIMBLEDON /2004/ hrála miniroli starší ženy ve výtahu a o rok později účinkovala v rodinném dobrodružném filmu MIRRORMASK /2005/. S Christinou Ricci a Jamesem McAvoyem hrála ve fantastické komedii PENELOPE /2006/ vedlejší postavu starší karetní hráčky.

V roce 2006 se objevila v britském sci-fi seriálu TORCHWOOD /2006-2011/ v roli Estelle Cole, která se utopila v dešti. V TV mini-seriálu THE 10th KINGDOM /2000/ účinkovala v roli cikánské královny, režírované Herbertem Wisem. Objevila se v mnoha TV seriálech od drama seriálu Z-CARS /1962-1978/ až po detektivní serial TAGGART /1983-2010/. Nedávno /2013/, hrála v televizním sitcomu HIM AND HER /2010-současnost 2013/, v seriálu DOCTORS, v lékařském seriálu HOLBY CITY /1999-současnost 2013/ nebo v satirickém sitcomu GETTING ON /2009-2012/ jako paní Dethick.


17.4.1929
Aberdeen, Scotland, Velká Británie
Eve Pearce csfd

Sezon tumanovPenelopeMaska zrcadlaWimbledonLake, ThePáté přes devátéInto the BlueBeg!MilnerReunion at FairboroughNo Hard FeelingsTotal EclipseProsím, pane!DurrelloviTorchwoodFunlandBorn and BredThe CazaletsDesáté královstvíDoctorsHolby CityVraždy v MidsomeruDoktorka Bramwellová10 Percenters, TheHercule PoirotInspektor TaggartGreat ExpectationsBlood Red RosesTwo of Us, TheBulmanLytton's DiaryPoldovéSorrell and SonJust Good FriendsA Fine RomanceThomas and SarahYes, HonestlyBedtime StoriesFall of EaglesBeryl's LotWhatever Happened to the Likely Lads?Adam SmithCrown CourtEdwardians, TheSix FacesSpy TrapThe BefriendersThe BrothersThe FrightenersRivalové Sherlocka HolmeseThe Fenn Street GangMenace


Aktualizace osobnostního profilu Eve Pearce: 25.2. 2024 08:35