James Badge Dale 45 let


Americký herec James Badge Dale se narodil 1. května 1978 v Beverly Hills. Oba jeho rodiče byli herci, takže nebylo pochyb, že se James vydá v jejich stopách.

James také hrál hokej za juniory v Utah Valley Golden Eagles, kde byl brankářem. Po zranění přestal hokej hrát. Zůstal v New Yorku, kde studoval herectví a psaní divadelních her, ale školu nedokončil.

V roce 2002 pokračoval ve své herecké kariéře. Hrál v nezávislém filmu NOLA a v krátkém filmu BUMS IN THE MIST. Objevil se také v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK. Popularitu mu přineslo učinkování, v dnes již kultovním seriálu, 24 HODIN. Ve 3. sezóně ztvárnil postavu agenta a parťáka Jacka Bauera (Kiefera Sutherlanda) Chase Edmundse.


1.5.1978
New York City, New York, USA
James Badge Dale csfd

Rebel RidgeOn Our WayPrázdnotaSafetyInto the AshesMickey a její volbaPekelná kuchyněDonnybrook: Muž proti mužiLittle WoodsThe Standoff at Sparrow CreekZastavte temnotuHrdinové ohně13 hodin: Tajní vojáci z BengházíSpectralEchoes of WarMuž na laněPomsta je sladkáŠoférIron Man 3Nemocnice ParklandOsamělý jezdecSvětová válka ZLetMezi vlkyStudKonspirátorNoNAMESPolish BarFort PitSkrytá identitaThe Naked Brothers Band: The MovieCross BronxNolaOn_LinePán much1923HightownPacifikRubicon


Aktualizace osobnostního profilu James Badge Dale: 8.11. 2023 20:17