Ryan Robbins 51 let


Ryan Robbins už jako malý kluk věděl, že se jednou stane hercem. Ve svém rodném městě (Victoria v Britské Kolumbii v Kanadě) navštěvoval umělecky orientované školy, kde režíroval, psal, ale také hrál ve školních představeních. Už jako dvanáctiletý se na jevišti obrazně setkal i se Shakespearem. Po škole ovšem netradičně zahájil kariéru jako cirkusák a odjel pořádat cirkusová představení do Austrálie. Když se vrátil do Kanady, byl mu americký kontinent malým prostorem pro kreativní činnost, proto se rozhodl odjet do Asie. Jako dvacátník produkoval a režíroval různé projekty v Malajsii.

Sám přiznává, že je neléčitelným komiksovým fanouškem a tento fakt ho přivádí stále více do rolí v seriálech s nádechem sci-fi, fantasy či komiksu. Zazářil v několika dílech BATTLESTAR: GALACTICY - tvrdí se dokonce, že je jediným hercem, který (vyjma různé cylonské kopie - zasvěcení vědí) v seriálu ztvárnil více rolí (koloniální důstojník na mírové stanici a posléze Charlie Connor. Kromě vlastního seriálu se objevil i v sequelu CAPRICA. Pro mnohé je znám svou postavou Ladona Radima v STARGATE: ATLANTIS či rolemi v seriálech SMALLVILLE, THE COLLECTOR, SUPERNATURAL, THE BUG, jPOD aj.

V současné době se naplno věnuje natáčení seriálu SVATYNĚ s týmem Amandy Tappingové - jako vlkodlak Henry Foss získal v roce 2009 cenu za nejlepší mužský hostující herecký výkon v dramatickém seriálu, mimoto však také figuruje v seznamu "nejvíce sexy vlkodlaků televize a filmu" a "deseti nejúžasnějších televizních sci-fi herců". Za roli v seriálu THE BUG získal třikrát cenu Leo.

Jako filmový herec se Ryan příliš neangažuje, přesto si ho můžete všimnout třeba ve filmu CESTUJÍCÍ s Anne Hathawayovou, CATWOMAN s Halle Berryovou, KRÁČEJÍCÍ SKÁLA apod. Za menší roli ve filmu When Jesse James Was Born získal cenu pro nejlepšího herce na festivalu v Sacramentu.


26.11.1972
Viktoria, British Columbia, Kanada
Ryan Robbins csfd

Sniper: G.R.I.T. - Global Response & Intelligence TeamOstřelovač: Nebezpečná miseRiceboy SleepsNebezpečnýSniper: Assassin's EndDaughterScorched EarthSmutek černé vdovyTři na cestěChatrčZmizení ženy Roberta DurstaBiřmováníManželka v utajeníSpectralWarcraft: První střetPod vysokým napětímReasonable DoubtSedmý synCesta za spravedlností: Srdcová královnaKyberválkaVražda za vražduChladnokrevnýExperiment PhiladelphiaApollo 18Everything and EveryoneMarilynUpírWreckedLeslie, My Name Is EvilSmile of AprilCestujícíSheltered LifeTaming TammyVetřelci vs. Predátor 2Vražda je tak snadnáBehind the Camera: The Unauthorized Story of 'Mork & Mindy'The Cabin MovieCatwomanKráčející skálaBattlestar GalacticaVýplataLiberty Stands StillNoční loupežL.A.P.D.: To Protect and to ServeThe Miracle of the CardsTurbulence 3: Heavy MetalLate Night SessionsHorseyJoe PickettRiverdaleNa povrchu


Aktualizace osobnostního profilu Ryan Robbins: 30.10. 2023 21:13