Sonam Kapoor 38 let


Dcera herce Anila Kapoora a modelky Sunity, nejstarší ze tří dětí (má bratra a sestru). Mluví plynule anglicky, hindsky, urdsky a paňdžábsky a je zběhlou tanečnicí. Dva roky studovala v Singapuru divadlo a umění. U filmu začínala (stejně jako Ranbir Kapoor) jako asistent režie: drama BLACK (2005) a hraní ji nezajímalo. Herecky debutovala (stejně jako Ranbir Kapoor) v romantickém dramatu SAAWARIYA (2007), za které byla nominována na cenu Filmfare pro nejlepší debutantku; před natáčením vážila údajně přes osmdesát kilogramů. Komediální drama DELHI-6 (2009) s Abhishekem Bachchanem u diváků propadlo, Sonam však byla vyzdvihována mj.pro svoji "opravdovost a nenucenost".

Akční krimi PLAYERS (2012), remake LOUPEŽE PO ITALSKU (2003), bylo přijato podprůměrně. Špatně si naopak nevedlo romantické drama MILOVANÁ (2013), za které byla oceněna nominacemi na několik cen pro "nejlepší herečku" včetně Filmfare. Životopisné sportovní drama o "Létajícím Sikhovi" BHAAG MILKHA BHAAG (2013) s Farhanem Akhtarem, ve kterém měla malou roli Biro – lásky hlavního hrdiny, se pak dočkalo senzačního kritického přijetí a velmi dobře si vedlo i kasovně. Pozitivních kritik se dostalo i samotné Sonam a byl to také dosud její nejúspěšnější film.

Podporuje řadu charitativních projektů - v roce 2009 se např.účastnila charitativní módní přehlídky Mezinárodní indické filmové akademie - a pomáhá rovněž rozšiřovat povědomí o rakovině prsu. Pravidelně obsazuje přední místa v žebříčcích nejlépe oblékaných Indek a svým stylem nepřetržitě přitahuje pozornost médií i návrhářů. Vysloužila si tituly "fashionista" a "youth icon". Zastupuje a podporuje celou řadu značek a v tomto směru je jednou z nejlépe placených indických celebrit. Pravidelně se objevuje na obálkách indických módních časopisů ("Stardust", "Filmfare") a také na indických verzích těch zahraničních.

Svůj soukromý život si před novináři chrání. Kolovalo bezpočet zpráv o jejích románcích (Ranbir Kapoor, Punit Malhotra), které ale nikdy nepotvrdila. Za nejbližší přátele z filmového byznysu pokládá Kareenu Kapoor, Asin, Jacqueline Fernandez a Imrana Khana. Jejím oblíbeným režisérem je Sanjay Leela Bhansali [BLACK (2005), DEVDAS (2002)] a oblíbenou skupinou "Red Hot Chilli Peppers". Ze zahraničních filmů má krom žánru love story v oblibě mj. Spielbergovy filmy a mezi její oblíbené knihy patří také Kunderova "Nesnesitelná lehkost bytí" nebo romány sester Brontëových.


9.6.1985
Chembur, Indie
Sonam Kapoor csfd

BlindAK vs AKEk Ladki Ko Dekha Toh Aisa LagaThe Zoya FactorPad ManSanjuVeere Di WeddingNeerjaDolly Ki DoliPrem Ratan Dhan PayoBewakoofiyaanKhoobsuratBhaag Milkha BhaagBombay TalkiesMilovanáPlayersMausamThank YouAishaI Hate Luv StorysDelhi-6SaawariyaPyara Bharat Yeh KaheNaaginArmani Privé - Lo sguardo oltreColdplay - Hymn For The WeekendKorunovační koncert pro Karla III.IMDb on the Scene - InterviewsKoffee with Karan


Aktualizace osobnostního profilu Sonam Kapoor: 19.11. 2023 18:27