Steve Reeves (1926 - 2000)


Steve Reeves se narodil roku 1926 v Glasgow Montaně v USA a zemřel v roce 2000 v Escondiu Kalifornii v USA. Po nehodě na farmě v roce 1936, při které zemřel jeho otec Lester Dell Reeves, se přestěhovali do Kalifornie. Zde se Reese začal zajímat o kulturistiku. Během stuidí na střední škole trénoval v tělocvičně Eda Yaricka v Oaklandu. Po maturitě, v pozdější fázi Druhé Světové války vstoupil do armády. Sloužil v pacifiku.

Filmová kariéra Steve Reevese mohla začít v roce 1949 po intenzivním herecké tréninku a shozením 7 kil svalové hmoty filmem SAMSON AND DELIAH, roli ale nakonec nedostal, což ho psychicky dost podlomilo. V polovině 50. let už ale úspěšně točil filmy jako například JAIL BAIL, nebo ANTHENA. V roce 1958 natočil Steve dobrodružný film HERCULES, který se v roce 1959 dočkal i pokračování s názvem HERCULES UNCHAINED. V následujících letech hrál v mnoha různých filmech jako například v akčním snímku ROMULUS A REMUS, nebo v komedii NEJKRATŠÍ DEN, nebo SANDOKAN OPĚT V AKCI z roku 1962. V roce 1964 to pak bylo další pokračování akčního Sandokana DOBRODRUŽSTVÍ V MALAJSII. V roce 1994 pak jěště účinkoval v posledním pokračování veleúspěšné série Hercula, HERCULES RECYCLED.

Steve Reeves ohromným způsobem inspiroval řadu velice úspěšných kulturistů a herců 60. a 70. let. Jeho velkými fanoušky byli například Arnold Schwarzenegger, který o něm řekl "Steve Reeves byl velký muž a velmi hodně přispěl kulturistickému sportu. Byl mou velkou inspirací.", Lou Ferrigno, který o něm řekl "Po tom co sem viděl GOLIATH AND THE BARBARIAN, jsem se rozhodl začít s kulturistikou a vypadat jako Steve.", nebo Sylvestr Stallone, který po shlédnutí filmu HERCULES, nemohl uvěřit tomu co právě viděl. Řekl si "Sly chce být flákač, nebo být jako Steve Reeves." Rozhodl se následovat Steve-a a točit akční filmy. Krásná herečka Bo Derek napsalu Steve-ovi dopis, ve kterém stálo "Na stupnici od 1 do 10 jsi rozbil měřitko! A stále to děláš."


21.1.1926
Glasgow, Montana, USA
1.5.2000
Escondido, California, USA
Steve Reeves csfd

Hercules RecycledUn sorriso, uno schiaffo, un bacio in boccaVivo per la tua morteDobrodružství v MalajsiiNejkratší denSandokan opět v akciIl figlio di SpartacusLa leggenda di EneaIl ladro di BagdadRomulus a RemusTrojská válkaCapitaine MorganAgi Murad il diavolo biancoBitva o MarathonErcole e la regina di LidiaIl terrore dei barbariPoslední dny PompejíLe fatiche di ErcoleAthenaJail BaitPáni mají radši blondýnkyXenaTopperKimbar of the Jungle


Aktualizace osobnostního profilu Steve Reeves: 11.11. 2023 14:43