Patrick O'Neal (1927 - 1994)


Patrick O´Neal se narodil 26. září 1927 v Ocale na Floridě. Studoval v Actors Studiu, následně v Neighborhood Playhouse. Zanedlouho přišly první role v televizi (v seriálech DICK AND THE DUCHESS - 1957 či DIAGNOSIS: UNKNOWN - 1960). Na filmovém plátně se O´Neal poprvé objevil v hororu Johna Brahma THE MAD MAGICIAN (1954). Režiséři ho obsazovali hlavně do záporných rolí, ve kterých vynikal, důkazem čehož hrál i v dalším hororu CHAMBER OF HORROR (1966) Hy Averbacka.

O´Neal se ale objevil i v jiných seriálech jako například DR. KILDARE, THE ALFRED HITCHCOCK HOUR, THE STREETS OF SAN FRANCISCO či PERRY MASON a také ve filmech jako třeba SILENT NIGHT, BLOODY NIGHT (1974) Theodora Gershunyho anebo PŘEPADENÍ V PACIFIKU (1992) pod vedením Andrewa Davise, kde si zahrál po boku Stevena Seagala či Tommy Lee Jonese. Tento charismatický herec zemřel v New Yorku 9. září 1994.


26.9.1927
Ocala, Florida, USA
9.9.1994
New York City, New York, USA
Patrick O'Neal csfd

Perry Mason: Případ věčného mládíPřepadení v PacifikuFor the BoysAliceQ & APovídky z New YorkuMaigretLike Father Like SonPerry Mason se vracíPěna zabijákSpragguePředstavyMake Me an OfferCallowayův výstupLike Mom, Like MeTo Kill a CopLast Hurrah, TheSharon: Portrait of a MistressThe Deadliest SeasonKiller Who Wouldn't Die, TheTwin DetectivesCrossfireStepfordské paničkyTo Kill the KingTakoví jsme byliCool MillionCorkyTichá noc, krvavá nocEl CondorThe Kremlin LetterHájili jsme hradStilettoAssignment to KillCompanions in NightmareTajný život americké manželkyWhere Were You When the Lights Went Out?MatchlessChamber of HorrorsKrásné šílenstvíPod kopyty stádKrál KrysaPo zlémKardinálA Matter of MoralsZ terasyThe Black Shield of FalworthThe Mad MagicianBeverly Hills 90210JestřábJ.J. StarbuckKay O'BrienTo je vražda, napsalaNeobvyklé příběhyEmerald Point N.A.S.HotelColumbo


Aktualizace osobnostního profilu Patrick O'Neal: 24.2. 2024 18:23